- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Еколошки активисти чорбом од грашка поново на Ван Гога /фото/

© AP Photo / Just Stop Oil via APЕколошке активисткиње полиле супом од парадајза чувене Ван Гогове „Сунцокрете“
Еколошке активисткиње полиле супом од парадајза чувене Ван Гогове „Сунцокрете“ - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Италијански еколошки активисти бацили су супу од грашка на слику „Сејач“ Винсента Ван Гога, која је изложена у Риму, а затим су се залепили за зид галерије.
Перформанс су извеле четири жене из покрета „Последња генерација“, које су узвикивале слогане против глобалног загревања и фосилних горива.
Акцију су извеле четири жене из групе „Последња генерација“, која се бори против глобалног загревања и коришћења фосилних горива, пренео је Ројтерс.
„Ова питања би требало да буду главна вест информативних канала и политичких дневних редова сваког минута, али се уместо тога решавају само ‘скандалозним‘ акцијама попут овог јутрос“, наводи се у саопштењу групе.
Представници из близу 200 земаља окупиће се у Египту следеће недеље на конференцији о климатским променама, како би направили план за озбиљније акције у борби против глобалног загревања, преноси Ројтерс.
Британска новинска агенција додаје да је Ван Гогова слика „Сејач“ позајмљена из музеја у Холандији и да је око ње било заштитно стакло, тако да није претрпела никакву штету.
Разни активисти за заштиту животне средине у последњих месец дана имали су више оваквих перформанса, којима су скрнавили непроцењива дела, покушавајући на тај начин да скрену пажњу на еколошке проблеме.
КУЛТУРА
Псеудорелигијски пир: Како "борци" за животну средину постају уништитељи баштине човечанства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала