- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола скроман после рекорда: Велика ствар, сетићу се с ким сам играо /видео/

© AFP 2023 / SEAN M. HAFFEYСрпски кошаркаш Никола Јокић на утакмици против ЛА Лејкерса
Српски кошаркаш Никола Јокић на утакмици против ЛА Лејкерса - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Пратите нас
Српски ас Никола Јокић поручио је после меча са Оклахомом у којем је његов Денвер славио 122:110, а он исписао историју америчке кошарке као центар са највише трипл-даблова у историји, да је лепо када вас пореде са највећима.
Врлина је скромност, а Никола је има на претек. Иако је двоструки узастопни МВП НБА лиге и прва звезда Денвера, он чврсто стоји на земљи, а кошарку не доживљава искључиво као посао, већ се одлично забавља на паркету.
Зато је и јединствен и зато му се дешавају лепе ствари, рекорди падају, пише се историја у најјачој кошаркашкој лиги света.
Још на паркету су новинари пришли Николи да га питају за утиске након што је уписао 79. трипл-дабл у НБА лиги, чиме је престигао легендарног Вилта Чемберлена и постао центар са највише трипл-даблова икада.
„Лепо је. Велика је ствар када вас пореде са једним од највећих икада. То је нека врста наслеђа коју устављам за собом", истакао је скромни Сомборац.
Интересантно да је Јокић у првом полувремену двобоја са „грмљавином" шутирао свега двапут из игре, имао је само два поена, па је новинаре занимало због чега није "запињао".
„Покушавам да узмем оно што ми утакмица сама понуди. Никада не форсирам ствари, јер не испадне добро на крају када то радите“, открио је рецепт за успех српски репрезентативац и центар Денвера.
Није заборавио Никола ни саиграче који су му уручили поклон после великог резултата. Добио је потписану лопту.
„Јасно је да то није само мој успех и резултат, већ да су и они заслужни. То је лепо. Ништа не бих урадио без саиграча. Једног дана када нађем ту лопту у орману, сетићу се са ким сам играо“, закључио је Јокић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СПОРТ
Јокић исписао историју НБА лиге – Србин надмашио легендарног Чемберлена /видео/
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
СПОРТ
Од сјаја до очаја и назад – Партизан кроз драму до победе у Атини!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала