- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Наришкин: Постоје посредне потврде о вези СМС поруке Лиз Трас и експлозија на „Северном току“

© AP Photo / Alberto PezzaliЛиз Трас
Лиз Трас - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Спољнообавештајна служба Русије располаже посредним потврдама у вези са саопштењем да је „све учињено“, које је Лиз Трас, док је обављала функцију премијера Велике Британије, послала америчком државном секретару Ентонију Блинкену одмах након експлозија на гасоводима „Северни ток“, изјавио је директор те службе Сергеј Наришкин.
„Имам само индиректне потврде да све то има основе“, рекао је Наришкин за телевизијски канал „Русија 1“.
Према његовим речима, руске специјалне службе морају да буду приправне.
„Морамо бити будни, а специјалне службе, укључујући Спољнообавештајну службу, морају наставити да откривају и спречавају било какве спољне претње нашој држави и нашим грађанима“, рекао је Наришкин.
Западни интернет медији, укључујући популарну америчку онлајн платформу „Reddit“ и итдање „19Fortyfive“, пренели су информацију оснивача базе за размену података „Megaupload“ и „Mega“ Кима Доткома о томе да је могуће да је бивша британска премијерка Лиз Трас упутила поруку САД Ентонију Блинкену с текстом „Све је учињено“, након терористичких напада на „Северни ток“.
Терористички напади су се догодили 26. септембра истовремено на два руска гасовода који достављају гас Европи – „Северном току 1“ и „Северном току 2“. Немачка, Данска и Шведска не искључују могућност да је реч о циљаној диверзији. Оператер гасовода, компанија „Норд стрим АГ“ је тада саопштила да је реч о инцидентима без преседана и да је немогуће проценити када ће штета бити санирана. Генерално тужилаштво Русије покренуло је кривични поступак због међународног тероризма.
Britain's Prime Minister Liz Truss looks down during a press conference in the Downing Street Briefing Room in central London on October 14, 2022 - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
РУСИЈА
Русија чека одговор: Да ли је Лиз Трас поруком Блинкену открила ко стоји иза напада на Северни ток
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала