- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Има и меда и жучи“ – Новак се присетио Његоша после пораза у Паризу

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Ниједан пораз није лак без обзира да ли је очекиван или не, али општи је утисак да Новака Ђоковића није у великој мери потресао онај који је доживео од Холгера Рунеа у финалу Мастерса у Паризу.
Најбољи српски тенисер је истакао да је само делимично разочаран, али да се већ окреће оном што га чека даље, а то је завршни Мастерс у Торину.
„Ти моменти, први гем другог сета, опет публика која је почела да скаче за њега, цео стадион га је дигао, врло слично као јуче и прекјуче заправо. Онда се промени све, промени се енергија на терену, добио је крила на терену. Штета... Имао сам пуно шанси почетком другог и цео трећи сет, брејк предности, 30:0, пар поена који су невероватни, нецеви и све те ствари. Али добро, шта је ту је, заслужено је победио, борио се, нема шта да се каже и дода превише“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
Новак Ђоковић и Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
СПОРТ
Спектакл за памћење – Ђоковић предао париску круну младом Данцу!
„Остаје жал за тим неким пропуштеним приликама када сам имао прилику да нападнем, нисам то радио онако како треба, ефикасније, он је то читао, стизао лопте, правио неке пасинг шотове у кључним моментима. Морам да порадим на томе да ствари решавам брже. Форма је одлична, супер недеља, идемо даље“, додао је Новак.
Један новинар је упоредио Ђоковићеву ситуацију са цитатом из Његошевог „Горског вијенца“, а Новак се сложио, истакавши да се највише научи из оваквих ситуација, само онда када се отвори ум.
„Има и меда и жучи. То је саставни део професионалног спорта, оваквим моменти се доживљавају, не први, не и последњи пут. Из оваквих изгубљених мечева се највише научи када се приступи отвореног ума и када се гледа позитивно“, истакао је Новак.
Затим и најава онога што нас очекује...
„Разочаран сам, морам мало да се издувам, сутра је већ нови дан, морам да се окренем Торину. Добро се осећам, имам изванредан скор у дворани у каријери. Увек сам играо добро у овим условима, радујем се још једном великом изазову, тамо је сваки меч финале. То ми одговара, што је већи изазов, то сам ја спремнији на терену, знам шта ми је чинити и покушаћу да завршим сезону са још једним трофејом“, закључио је Ђоковић.
► Недавно је најбољи српски тенисер говорио за Спутњик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала