- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вашингтон позвао Кијев да покаже да је отворен за преговоре с Москвом

© AP Photo / Carolyn KasterБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
Пратите нас
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена тражи преко приватних канала од украјинских власти да покажу да су отворене за дијалог с Русијом, пише Вашингтон пост позивајући се на изворе упознате с током разговора.
„Бајденова администрација преко приватних канала позива украјинске лидере да покажу да су отворени за преговоре с Русијом и да преиспитају званичну одлуку о одбијању да учествују у мировним преговорима уколико председник Русије Владимир Путин не буде смењен“, наводи лист.
Саговорници листа су навели да амерички чиновници не постављају задатак украјинским властима да седну за преговарачки сто, него да сачувају подршку других земаља које се суочавају са страховањима својих бирача да ће сукоб трајати годинама.
Председник Украјине Владимир Зеленски потписао је указ о немогућности преговора представника Кијева с Владимиром Путином.
Крајем октобра председник Русије је рекао да је Москва спремна за преговоре с Кијевом, али да су украјинске власти одлучиле да га прекину. Портпарол Кремља Дмитриј Песков је изјавио да је Кијев одбио да преговара с Москвом по налогу Вашингтона.
Противник америчког председника Доналда Трампа долази испред зграде америчког Конгреса у Вашингтону за време суђења за Трампов опозив - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СВЕТ
Крај америчког сна: Може ли победа републиканаца променити русофобну политику Вашингтона /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала