- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Била забрањена заједно са Русима, а сада је направила чудо!

© AP Photo / LM OteroАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Белоруска тенисера Арина Сабаленка пласирала се у финале Завршног турнира у Тексасу и то победом над Игом Швјонтек резултатом 6:2, 2:6, 6:1.
Арина Сабаленка успела је да се пласира на Завршни турнир после тешке године у којој је наступала без заставе Белорусије, обележја или јој је забрањено да уопште наступа што је био случај на Вимблдону где Белорусима и Русима није било дозвољено учешће.
Међутим, нико није могао да заустави Белорускињу у Тексасу где је одлучно желела да покаже колико далеко може да иде, што је и урадила у полуфиналу јер је елиминисала Игу Швјонтек, прву тенисерку света.
Први сет почео је са пуно преокрета. Након што је спасила две брејк лопте Сабаленка је повела са 1:0, а онда и одузела сервис пољској тенисерки.
Швјонтек је потом узвратила брејк, али онда Белорускиња прави нови. Уследила је потпуна доминација Сабаленке која је предност сачувала до краја сета.
Притисак је „појео“ Сабаленку у другом сету који је отворила изгубљеним сервисом. Швјонтек је везала два брејка, Белорускиња један вратила, а онда је како би запечатила други сет прва тенисерка света још једном одузела сервис.
У трећем сету Сабаленка је одиграла изузетно! Није допустила ниједну брејк лопту, била је сигурна при сваком сервис гему док је са друге стране два пута одузела сервис гем Иги.
Белоруска тенисерка успела је да се освети Пољакињи за пораз у полуфиналу УС Опена, а Ига је завршила сезону са невероватним скором од 67 победа и само девет пораза, док је освојила осам титула укључујући и два Гренд слема.
У финалу ће се Сабаленка за трофеј борити против Каролин Гарсије која је претходно саваладала Марију Сакари.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
СПОРТ
Још једна теорија завере о Ђоковићу – и поново је креира Американац /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
СПОРТ
„Има и меда и жучи“ – Новак се присетио Његоша после пораза у Паризу
Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
СПОРТ
„Срце ми се попело у мозак“ – Руне искрено о последњем гему дуела са Ђоковићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала