- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Два града спојиће мост преко Саве: Нови ауто-пут следеће године /видео/

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICНови мост на Сави код Шапца, у оквиру изградње ауто-пута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница,
Нови мост на Сави код Шапца, у оквиру изградње ауто-пута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница, - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Ауто-пут од Руме до Шапца, укључујући и мост преко реке Саве, биће пуштен у саобраћај у септембру идуће године, најавио је вршилац дужности директора ЈП „Коридори Србије“ Александар Антић.
Антић је подсетио да је крајем јула спојен нови мост на Сави код Шапца, у оквиру изградње ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница.
„Тај мост је до сада реализован с неких 96 одсто. У овом тренутку нам је приоритет да завршимо трасу ауто-пута од Руме до Шапца како би имали ту целину да заједно са мостом пустимо у саобраћај и рок за то нам је септембар 2023. године“, рекао је Антић.
Како је истакао, на тој деоници ауто-пута се интензивно ради и већ је почело асфалтирање.
„Када је у питању брза саобраћајница од Шапца до Лознице, у овом тренутку радимо на територији Лознице, на неких 18 километара, а очекује нас ускоро почетак радова и на територији Шапца“, казао је Антић за ТВ Пинк.

У Србији се гради 10 ауто-путева и брзих саобраћајница

Говорећи о радовима на Фрушкогорском коридору, Антић је рекао да ту постоје два кључна објекта — тунел Иришки венац, дугачак око 3.550 метара кроз Фрушку гору, и мост преко Дунава који ће повезивати каћку страну са Петроварадином.
Када је тунел у питању, навео је да су са обе стране, на улазном и излазном порталу, осигуране све косине, припремљени улазни портали и да се кренуло у бушење десне тунелске цеви. Што се тиче моста, прво је изграђен помоћни са кога се гради главни мост и додао да је до сада урађено 140 од 387 шипова будућег моста.
Навео је да се у Србији тренутно гради десет ауто-путева и брзих саобраћајница.
„То је нових 502 километра саобраћајне инфраструктуре коју Србија у овом тренутку гради и то је заиста фантастичан успех, поготово узимајући у обзир све околности и време у којем живимо, општу кризу“, рекао је Антић.
Антић је напоменуо да је на неким пројектима ангажована читава армија људи и као пример навео Моравски коридор где је, како је рекао, сваког дана готово 3.900 радника са око 1.700 јединица механизације и транспортних средстава.
„То су невероватне и незабележене ствари у историји српског грађевинарства“, казао је Антић.
Радови на Дунавском коридору - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2022
ЕКОНОМИЈА
До краја следеће године спајају се Пожаревац и Коридор 10 /фото/
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала