- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин: У зони специјалне операције се бори 50.000 мобилисаних резервиста

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин током посете полигону Западног војног округа у Рјазанској области
Председник Русије Владимир Путин током посете полигону Западног војног округа у Рјазанској области - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Око 80.000 мобилисаних војника налази се у зони где се изводи специјална војна операција, а њих 50.000 учествује у борбеним дејствима, саопштио је председник Русије Владимир Путин на састанку са губернатором Тверске области Игором Рудењом.

„Тренутно имамо 50.000 људи који учествују у борбеним дејствима, остали тренутно не учествују. Међутим, у зони специјалне војне операције налази се око 80.000 људи. Остали су размештени по полигонима“, рекао је он.

Руски председник је позвао власти на свим нивоима да обрате пажњу на све мобилисане, где год да се они налазе - и на полигонима и у зони сукоба.
Током разговора са губернатором Тверске области Владимир Путин је обећао да ће лично разговарати са Русима о мерама подршке мобилисаним.
Шеф региона је на радном састанку са председником, између осталог, говорио и о исплатама мобилисаним. Председник је томе посветио посебну пажњу и напоменуо да је потребна директна комуницирати са људима на ову тему.
„Свакако ћу се и ја срести са људима и о томе разговарати, како бих чуо њих, како бих добио повратну информацију“, рекао је он.
Путин је такође затражио од Игора Рудењог да сумира искуство Тверске области у подршци мобилисаним. Поред тога, нагласио је да је важно прикупити "низ материјала и питања која треба решити", као и да се изнесу предлози у вези са тим. Губернатор је у одговору уверио да ће сви налози бити испуњени.
Раније је министра одбране Сергеј Шојгу изјавио, да је 300.000 људи позвано у оквиру делимичне мобилизације која је завршена 29. октобра.
Председник Русије Владимир Путин објавио је 21. септембра делимичну мобилизацију. Према речима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, мобилизација је потребна за контролу контакт-линије дуге хиљаду километара и ослобођених територија у Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала