- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Ростех“: Пре или касније, Запад ће променити однос према Русији

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаРостех
Ростех - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
За обнављање односа са Западом може бити потребно 20-30 година, изјавио је за Спутњик извршни директор државне корпорације „Ростех“ Олег Јевтушенко.

„Наравно, обновиће се односи и са Европом, овај процес ће трајати дуго, можда и 20 и 30 година. Али, однос Запада према Русији ће се пре или касније променити набоље, у то смо сигурни“, рекао је он.

Јевтушенко је подсетио да већ неколико година, а посебно након почетка специјалне операције у Украјини, корпоративни партнери у иностранству трпе притисак и принуду да одустану од сарадње, чак и ако им то није у интересу. Као резултат тога, западне компаније су престале да испоручују саставне делове, важне за руске индустријске производе.
Према речима извршног директора, тренутно је активна супституција увоза. Има успеха, али је важно схватити да потпуна техничка независност у много чему у савременом свету није могућа, сматра он.
Директор је додао да „Ростех“након свега не обуставља међународну сарадњу, већ насупрот, интензивира рад.

„Одвија се озбиљан заокрет ка Истоку. Имамо добре, вишегодишње везе са Индијом и Кином, те земље се нису окренуле од Русије, робна размена са њима је у великом порасту“, истакао је Јевтушенко.

Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине. Након тога, западне земље су почеле да уводе санкције, практично свим секторима руске привреде.
Према речима портпарола руског председника Владимира Путина Дмитрија Пескова, санкције Запада су веома озбиљне, али се Русија за њих благовремено припремила.
Авион Бе-200 који гаси пожар у Турској - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2022
РУСИЈА
„Ростех“ прелази на посебан режим рада: Повећава се производња војне технике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала