- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин о оптужбама против Русије за мешање у изборе у САД: Не мешамо се, не мешајте се

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаВјачеслав Володин, председник Државне думе Русије
Вјачеслав Володин, председник Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Пратите нас
Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин је изјавио да се Русија не меша у изборе у Сједињеним Америчким Државама, али неће дозволити мешање у своје унутрашње ствари.
Према његовим речима, демократе у САД су опет „покренуле стару причу“: претходно је издање „Њујорк тајмс“ објавило да су амерички стручњаци у области дигиталне безбедности и аналитичари саопштили да Русија наводно покушава да се меша у изборе за амерички Конгрес.

„Саставни део наше политике је и то да је мешање у унутрашња питања суверених држава недопустиво. Не мешамо се и нећемо дозволити ни да се мешају код нас. Нове оптужбе на наш рачун су да америчке демократе оправдавају свој пораз на изборима за Конгрес, који ће се сутра одржати. (Председник Џозеф Бајден) и његови партијски другови, ће највероватније, изгубити већину и у Сенату и у Представничком дому. Амерички народ неће гласати за демократе само због проблема који су настали њиховом кривицом“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.

Такође, он је истакао да се тренутно руководство у САД свим силама „хвата за власт“.
Избори за Представнички дом Конгреса на средини председничког мандата у САД одржаће се 8. новембра. Према прогнозама, републиканци би могли да добију већину, што ће им омогућити да спрече спровођење предлога председника САД Џоа Бајдена, члана Демократске странке, који активно пружа помоћ Украјини.
Противник америчког председника Доналда Трампа долази испред зграде америчког Конгреса у Вашингтону за време суђења за Трампов опозив - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
СВЕТ
Крај америчког сна: Може ли победа републиканаца променити русофобну политику Вашингтона /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала