- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови Стојаковић у репрезентацији Србије?

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Тарлаћ
Драган Тарлаћ - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Директор репрезентације Србије Драган Тарлаћ присуствовао је конференцији за медије заједно са селектором Светиславом Пешићем и том приликом се дотакао могућих „појачања“ за наш национални тим.
Говорило се највише о Марију Накићу, Тристану Вукчевићу, те Андреју Стојаковићу који је недавно изабрао да иде на престижни Стенфорд, као и момцима са нашим коренима...
„О свима се размишља, све које сте навели из различитих углова треба посматрати, због места рођења, броја пасоша и других ствари. Код Тристана постоји опредељење да игра за Србију, али мора да сачека 21. рођендан да би могао да обуче дрес репрезентације. Скаутинг се проширио. Потписује се документ којим се обавезујете да ћете играти за репрезентацију до 18, односно 21. године. Деца се уводе тако у ситуације у којима не желе да буду, али ту ми не можемо много. Тристан није желео да наступа за Грчку, стрпљиво чека 21. рођендан. Сада по новом правилнику играч који је у млађим категоријама играо за једну репрезентацију, до 23. године неће моћи да мења кошаркашко држављанство", рекао је Тарлаћ.
Додаје да се играчи помно прате...
„Једини начин да се то спречи јесте да се ради скаутинг од најмлађих дана, да буду у нашем систему, како их неко други не би присилио да играју тамо где можда не желе. Играчи са нашим коренима из америчких средњих школа су на нашем радару, високо се котирају и пратимо их. Око Марија Накића не бих превише, јер не желим да ми нешто износимо неке тврдње док се породица не огласи".
Каква је шанса да за Србију заигра Андреј Стојаковић, син чувеног Пеђе Стојаковића?
„У контакту смо, о томе разговарамо од Андрејевог рођења. Моје пријатељство са Пеђом не мења ништа у односу на одлуку коју прво мора да донесе дете. Где се осећа најближе, најтоплије, као што је дошло од Тристана. Требало је време да он то одлучи, тако треба и Андреј. Не може Пеђа да пресече, већ Андреј, да он осети да овде припада".
► Гост емисије Миљанов корнер био је председник КК Партизан Остоја Мијаиловић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
СПОРТ
Пешић поручио Спутњику: Хоћемо на Мундобаскет, нисам дошао да правим каријеру /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала