Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабић: Да ли ћемо чути „извини“ након признања да је планирано убиство председника Вучића

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседница Владе Републике Србије Ана Брнабић
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Сада када смо чули признање од оних који су планирали напад на срце државе, да ли ћемо чути макар једно „извини“ од свих оних који су исмевали сазнања наших служби, поручила је данас премијерка Ана Брнабић, након што је сведок сарадник на суђењу изјавио да је криминална група Беливук-Миљковић планирала убиство председника Србије Александра Вучића.
„Након свега што смо данас чули у судници Специјалног суда у Београду, јасно је да је клан Вељка Беливука био спреман да мења демократски изабрану власт у Србији. Њихов највећи противник је управо председник Александар Вучић“, написала је премијерка на Твитеру.
Она је захвалила службама безбедности које су спречиле атентат на Вучића када је објавио рат против организованог криминала и мафије.Додала је да борба, међутим, није готова и да су налогодавци и главни организатори још на слободи и ван домашаја служби Србије.
Окривљени сведока Срђан Лалић рекао је данас у наставку суђења криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића у Специјалном суду у Београду да су припадници те групе као највећу претњу видели председника Александра Вучића, чију ликвидацију су и планирали.
Лалић је испричао на суђењу да је од осталих припадника групе чуо да је Радоје Звицер, вођа Кавачког клана, чији је огранак чинила група Беливук-Миљковић, послао пет милиона евра како би се свргнула актуелна власт у Србији и поставила нека која би радила у корист клана, пренео је Танјуг.
Припадници ове криминалне групе оптужницом се терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Вучић: Биће скинута глава нарко-мафији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала