- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Роџер Вотерс: Уместо да нокаутирају Русију, америчке санкције донеле беду народима Европе

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРоџер Вотерс
Роџер Вотерс - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Оснивач Пинк Флојда Роџер Вотерс упутио је поруку фановима у Пољској поводом забране његових концерата у којој је оценио да америчке санкције Русији доносе беду народима Европе.
Вотерс је у објави на Фејсбуку* написао да се забринуо да се није довољно чврсто супротставио „насилницима у пољској влади“ који су отказали његове концерте у Кракову, а да нису разговарали са њим и не питајући пољске фанове да ли желе да га виде.
Истакао је да су му забранили наступ у Пољској јер је писао писма покушавајући да убеди западне, руске и украјинске лидере да траже дипломатско решење за „ужасан рат у Украјини“ и додао се неће извињавати због тих писама јер ће увек радити оно за шта верује да је права ствар и борити се за људска права и мир.
Роџер Вотерс - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СВЕТ
Оснивач „Пинк Флојда“: Ја сам на украјинској листи за ликвидацију
„Покољ се одуговлачи и чини се да ескалира док доливамо бензин на ватру. Санкције које су САД увеле Руској Федерацији још у фебруару имале су велике резултате, јер је Русија одговорила прекидом испоруке гаса Европи, што је изазвало хаос. Уместо да нокаутирају Русију, санкције су донеле беду народима Европе, укључујући и Пољску. Народ Европе баца се под точкове режиму у Вашингтону који решен да настави свој хегемонистички сан о униполарној светској доминацији на рачун народа Европе“.
Вотерс је додао да не пише да би држао политичке говоре и поручио да још увек жели да дође у Пољску са поруком мира и љубави.
„Ако неко каже 'али он је антисемита и љубитељ Путина', кажите му да се тера јер греши по обе тачке“, закључио је Вотерс.
* Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке
Омот албума „Wish You Were Here”  Пинк Флојда. - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
СВЕТ
Последња цигла у зиду: Човек који је свима осветлио – тамну страну Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала