- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Страх од затварања: Корона се шири у једном од највећих центара светске економије

© AP Photo / ChinatopixВирус корона у граду Гвангџоу у Кини
Вирус корона у граду Гвангџоу у Кини - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Нови раст броја заражених корона вирусом у Кини, а посебно у Гуангџоу, важном центру кинеске и светске економије, брине економисте због могућег затварања.
У понедељак је број заражених у Кини достигао 7.475, од којих је трећина случајева управо у Гвангџоу.
За већину земаља света то није застрашујућа бројка, али Кина наставља политику нулте толеранције на вирус корона и спремна је на радикалне мере и затварања која угрожавају економски раст и утичу на светску економију, преноси Ројтерс.
Велики инвеститори са нестрпљењем ишчекују тренутак када ће Кина, друга економија света, отворити своје границе или одустати од политике нулте толеранције према вирусу корона.
Гуангџоу, град од петнаест милиона људи и највећа лука у Кини, важи за „највећу фабрику светске економије“. Између осталог, у овом граду се производе кључне компоненте за производе компаније Епл.
Мере за заустављање вируса корона у Гуангџоу имале су тек ограничен утицај на логистику и трговину до сада, захваљујући томе што су биле динамичне и уведене на време како би се прекинуло ширење вируса, пише кинески „Глобал тајмс“.
Према писању овог листа, Гвангџоу, главни центар производње и транспорта, суочава се са најкомпликованијом ситуацијом у вези са вирусом корона од почетка пандемије, рекао је Жанг Ји, директор градске здравствене комисије.
Од 22. октобра забележено је око 5.000 случајева вируса корона, а само у једном дану, у суботу, било их је 1.325, што је највише у последње три године.
Вирус корона у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
СВЕТ
Велико тестирање у Кини: Скоро цео Пекинг иде на корона тест
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала