- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Турци пред судар са Србијом: „Двоструки стандарди морају да престану“

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаЕргин Атаман
Ергин Атаман - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Турске Ергин Атаман, уједно и тренер Анадолу Ефеса, изјавио је да се нада проналажењу решења по питању „прозора“ у квалификацијама за Светско првенство.
Турци иначе у петак дочекују Белгију, а три дана касније гостују Србији у Београду.
Велики број играча и кошаркашких радника жали се на стање у квалификацијама и у односу Фибе и Евролиге, па тако ни Ергин Атаман не заостаје.
„Ту сам, бићу са тимом данас и сутра, потом у среду увече путујем за Мадрид где ћу водити Ефес против Реала у четвртак. Враћам се у петак ујутру у репрезентацију. Одрадићемо последње тактичке припреме пред сам меч са Белгијом. Услови су тешки, али морамо да победимо и верујем да хоћемо. Лично немам проблема, нећу моћи да водим само један тренинг. Ипак, играчима је далеко компликованије. Четири играча Фенербахчеа ће играти утакмицу Евролиге у четвртак, а онда ће бранити боје репрезентације у петак", истакао је Атаман, а пренео Јурохупс.
Атаман неће моћи да рачуна на Сертача Шанлија из Барселоне. Слично томе, Србија неће моћи да рачуна на помоћ Николе Калинића и Вање Маринковића.
„Поједини евролигашки клубови не пуштају играче, док им неки дају дозволу. Виртус је рецимо дозволио Исмаелу Бакоу да игра за Белгију и биће у тиму против нас. Исто важи и за Ретина Обасохана који ће играти за Асвел у четвртак, али ће бити у белгијској екипи. А ми немамо Шанлија на располагању. Двоструким стандардима мора да се стане на крај“, закључио је селектор Турске.
У емисији Миљанов Корнер гостовао је Светислав Пешић.
Драган Тарлаћ - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
СПОРТ
Нови Стојаковић у репрезентацији Србије?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала