- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ђуро Билбија: Повлачење руских трупа – тактички потез

© Sputnik / Лола ЂорђевићЂуро Билбија
Ђуро Билбија  - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Повлачење руских трупа на леву обалу Дњепра могло би да буде тактички потез који би Русији омогућио да развије велику офанзиву у другим правцима, рекао је Ђуро Билбија, новинар и бивши дописник из Москве.
„На саму наредбу може се гледати из више углова. Не бих журио ни са каквим закључцима. Легитимно је питати зашто, ако сте то узели, ако то држите, то је одлична полазна тачка за наступање према Николајеву, према Очакову, Кривом Рогу, а онда даље преко Николајеву према Одеси. И онај ко хоће са те стране да наступа према Одеси и Николајеву мораће да поново пређе Дњепар на том месту, а то је Антоновски мост који повезује два дела Херсона и који је сав избушен ракетама Хајмарс и другима, али се држи на стубовима стабилно, то је правио Совјетски Савез“, изјавио је Билбија у емисији „Актуелности“ на ТВ Хепи.
Билбија каже да је могуће да се ради о томе да Русија навлачи украјинске снаге на Херсон.
„Познати аналитичар војних тема у Москви Сергеј Переслегин је још 22. октобра јавно говорио да, колико он зна, да ће генерал Суровикин покушати да навуче Украјинце на Херсон и Нову Каховку и да ће их ту увући у борбе у којима ће Украјинци извући дебљи крај. А онда ће то омогућити Русији да развије велику офанзиву“, рекао је Билбија.
Билбија сматра да је у питању тактичко повлачење и увлачење Украјинаца у битку за град јер они никад нису нападали на велики град.
„Када их ту Русија навуче, не могу да нападају Херсон и Нову Каховку малим снагама, ту морају бити десетине хиљада војника. Пошто немају неограничен број војника, негде ће морати да ослабе своје позиције, да направе вакум што се тиче концентрације снага и технике и врло могуће да ће Русија да им уради оно што је урадила кад је искрцала десант поред Кијева, а онда ту тачку на аеродрому проширила и практично била узела Кијев у обруч са три стране. То Русија може да понови опет“, закључио је Билбија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала