- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јереван очекује посету Путина

© Sputnik / Александр Мельников / Уђи у базу фотографијаРат у Карабаху преко ноћи променио живот фабрике: Уместо ташни шију војничке вреће за спавање
Рат у Карабаху преко ноћи променио живот фабрике: Уместо ташни шију војничке вреће за спавање - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је у телефонском разговору са премијером Јерменије Николом Пашињаном размотрио припрему редовне седнице Савета Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ), саопштила је прес служба Кремља.

„Одржан је телефонски разговор председника Русије Владимира Путина са јерменским премијером Николом Пашињаном. Размотрена су питања на тему припреме редовне седнице Савета за колективну безбедност ОДКБ, којом ће председавати Јерменија. Седница ће бити одржана 23. новембра у Јеревану“, наводи се у саопштењу Кремља.

Наводи се да су у разговору размењена мишљења о низу догађаја који су се догодили после трилатералног састанка у Сочију 31. октобра (Јерменије, Русије и Азербејџана), као и о реализацији постигнутих споразума о хуманитарним питањима.
Јереван рачуна на то да ће председник Русије посетити Јерменију 22. новембра, изјавили су у прес служби владе Јерменије.
Последњи самит Савета ОДКБ је одржан у септембру, а сазван је због заоштравања ситуације на јерменско-азербејџанској граници.
Заставе земаља учесница Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
РУСИЈА
Завршен самит ОДКБ о ситуацији на граници Јерменије и Азербејџана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала