- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин потписао указ: Русија ће чувати и штитити традиционалне вредности

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин потписује указ о признавању независности ДНР и ЛНР
Председник Русије Владимир Путин потписује указ о признавању независности ДНР и ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин потписао је указ којим је утврдио основе државне политике за очување и јачање традиционалних духовних и моралних вредности.
Према документу, Русија сматра да су традиционалне вредности основа руског друштва.
Под појмом „традиционалне вредности“ подразумевају се моралне смернице које формирају поглед на свет руских грађана, које се преносе са генерације на генерацију, које чине основу руског грађанског идентитета и заједничког културног простора земље, које јачају грађанско јединство и које се на јединствен начин манифестују у духовном, историјском и културном развоју вишенационалног народа Русије.
Традиционалне вредности укључују и „живот, достојанство, људска права и слободе, патриотизам, служење отаџбини и одговорност за њену судбину, хуманизам, високе моралне идеале,чврсту породицу, приоритет духовног над материјалним, милосрђе, праведност, историјско памћење, јединство народа“ и низ других вредности.

Као „претње традиционалним вредностима“ наводе се делатност екстремистичких и терористичких организација и „појединачних медија“, као и акције САД и других непријатељских земаља, појединих међународних корпорација и невладиних организација, као и активност појединих организација и лица на територији Русије.

Такође се истиче да деструктивни идеолошки утицај на Русе постаје претња за демографску ситуацију у земљи.
Такође се додаје да „промовисање нетрадиционалних сексуалних односа“ спада у систем вредности који је деструктиван за руско друштво.
Русија ће на међународној сцени формирати имиџ земље која чува и штити људске духовне и моралне вредности. Сарадња власти и медија треба да постане за очување и јачање традиционалних вредности у Русији.
Одредбе основа државне политике Русије у сфери традиционалних вредности подлежу корекцији најмање једном у шест година. Указ ступа на снагу од дана потписивања, 9. новембра 2022. године.
Застава Русије на Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
РУСИЈА
Русија: Запад има нове методе за разградњу руског друштва, пружићемо релевантан одговор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала