- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Време за буђење“: Регионалне и домаће звезде на џез фестивалу у Ваљеву 17-19. новембра

© Фото : Спутњику уступили организатори џез фестивала у ВаљевуМузичар Мокхтар Самба
Музичар Мокхтар Самба - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Пратите нас
38. Ваљевски Џез фестивал биће одржан у великој сали Центра за културу од 17. до 19. новембра. Идеја очувања традиције, уз удружени концепт светских џез фестивала Ваљево ставља у центар ове врсте догађаја у региону. Тако ће, најављују организатори бити и сада, уз ексклузивног госта из иностранства.
„Традиционално, прво вече (четвртак) је ‘Вече ваљевског џеза‘, а наступиће Нина Коларић и Лазар Аврамовић дуо, Пилот блуз бенд, АБВ бенд, Блу трејн банд, Механички балет, Мјузикал докторс и Миднајт баз. У петак, 18. новембра, публици ће се представити БИГ бенд РТС са солистом Стјепком Гутом, једним од најпризнатијих светских солиста на труби, као и Ненад Василић трио. Вече 19. новембра учиниће изузетним још два трија: Владимира Самарџића, уз ексклузивну промоцију уживо актуелног ауторског албума, и виртуозног гитаристе Влатка Стефановског. Ове године имамо и веома ексклузивног госта, може се рећи светску џез атракцију – из Париза долази Мокхтар Самба. Харизматични музичар ће извести свој ауторски ‘Африкан џез проџект‘ и представити свој последњи албум, који промовише широм света на престижним позорницама“, најављује уметнички директор фестивала Милан Ђурђевић.
© Фото : Спутњику уступили организатори џез фестивала у Ваљеву„Време за буђење“ – џез фестивал у Ваљеву
„Време за буђење“ – џез фестивал у Ваљеву - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
„Време за буђење“ – џез фестивал у Ваљеву
Уз мото „New Jazz moment“, који последњих година описује ново рухо једне од најстаријих џез манифестација у региону, ове године су организатори додали и симболично „Време за буђење“.
У духу традиције фестивала, за вече ваљевских група улаз је бесплатан, појединачна улазница за 18. и 19.новембар је 600, а комплет карата за оба дана програма је 1000 динара. Карте су у продаји, а сви концерти почињу у 20 часова.
Роџер Вотерс - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
КУЛТУРА
Роџер Вотерс: Уместо да нокаутирају Русију, америчке санкције донеле беду народима Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала