- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички генерал: Постоји шанса за преговоре Русије и Украјине

© AP Photo / Olivier MatthysНачелник Здруженог генералштаба америчке војске генерал Марк Мили.
Начелник Здруженог генералштаба америчке војске генерал Марк Мили. - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Са стабилизацијом линије фронта у Украјини може се појавити прилика за преговоре о окончању сукоба између Кијева и Москве, изјавио је начелник Здруженог генералштаба америчке војске генерал Марк Мили.
Према његовим речима, могућност се може појавити ако и када се стабилизују линије фронта. Он сматра да се то може десити на зиму.
„Када постоји могућност за преговоре, када је могуће доћи до мира, то треба искористити“, рекао је Мили на догађају у Економском клубу Њујорка, преноси „Си-Ен-Ен“.
Он је нагласио да ће Сједињене Америчке Државе наставити да наоружавају Украјину уколико се преговори не одрже или не успеју.
„Мора постојати обострано признање да се војна победа у правом смислу те речи не може постићи војним средствима, па се стога морају окренути другим средствима“, закључио је он.
Раније је Зеленски потписао указ о ступању на снагу Одлуке Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о немогућности преговора са руским председником Владимиром Путином. Такође је изјавио да Украјина неће преговарати са Русијом, док је Путин њен председник.
Крајем октобра председник Русије Владимир Путин рекао је да је Русија спремна за преговоре о Украјини и позвао Кијев да одмах прекине сва борбена дејства.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
Специјална операција у Украјини
Зеленски објавио услове за преговоре са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала