- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин и Хрват изазвали помрачење код Станковића: „Ако сам ја проблем – отићи ћу“

© AP Photo / Fabio FerrariНемања Радоњић
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Дејан Станковић зарадио је црвени картон у поразу његове Сампдорије од Торина 2:0 (1:0) у 14. колу Серије А, у којем су кључни посао за „бикове“ одрадили Немања Радоњић и Хрват Никола Влашић. Бивши стратег Црвене звезде био је толико фрустриран да је на крају на конференцији чак и помињао оставку...
Сампдорија се грчевито бори за опстанак у италијанском елитном фудбалском друштву, али ствари никако да крену узлазном путањом за славни клуб који је недавно преузео Дејан Станковић.
Успео је Станковић да узме три бода против Кремонезеа (1:0), ту је и реми са Болоњом (1:1), али је то премало да би се екипа дигла из летаргије у коју је упала.
Ствари су кренуле лоше по Сампу на гостовању подно Алпима, након што је српски репрезентативац Немања Радоњић у свом стилу „протутњао на мотору“ поред анемичних везиста и дефанзиваца Сампдорије, а да би крунисао ефектан асистирао му је у 29. минуту Хрват Влашић.
Управо је Влашић равно 30 минута касније постигао други погодак, уједно и последњи на мечу, а био је то повод према писању италијанских медија да Станковић изнесе низ псовки на рачун арбитра Давиде Масе.
Италијан је без пуно размишљања послао на „хлађење“ темпераментног стручњака. Станковић је демантовао да је користио увредљиве речи и „сервирао“ је сопствено виђење читаве ситуације после меча у Торину, а отишао је толико далеко да је чак нудио и оставку, иако се тек недавно вратио на Апенине где је имао богату играчку каријеру.
„То није тачно. Потрчао сам ка Радоњићу и рекао му на српском да избаци лопту из игре док је Ринкон лежао на трави и утрчао сам у терен. Јурић (тренер Торина) ми је рекао да не радим то јер ће ме казнити“, рекао је Станковић и додао:
„Ако сам ја проблем, отићи ћу. Причам о себи, не причам о неком другом. На крају крајева, видећемо да ли је свако пружио максимум. У сваком случају сада морамо да се окренемо утакмици са Лећеом, то је најважније“, рекао је Станковић који ће због суспензије пропустити поменути сусрет 15. кола Серије А, после чега следи пауза због Мундијала у Катару.
Недавно је у Београд стигао и трофеј Светског првенства.
Ригоберт Сонг - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Катар 2022
Камерун без Тавамбе на Орлове
Стадион ФК Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
СПОРТ
Арсенал и Челси елиминисани из Лига купа
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
СПОРТ
Какво српско вече! Јовићу је довољно и пет минута, погодио и Тадић /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала