- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Доктор Нурковић открива за Спутњик шта мучи Митровића и Влаховића

© Фото: ФССДушан Влаховић, Александар Митровић
Душан Влаховић, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Као гром из ведра неба Србију је јутрос протресла „информација“ да Драган Стојковић Пикси неће моћи да рачуна на Душана Влаховића и Александра Митровића за први меч на Светском првенству у Катару против Бразила.
Изостанак ударног тандема који већ неко време вуче повреде био би озбиљан ударац за „Орлове“ уочи почетка највеће смотре светског фудбала. Зато смо контактирали доктора Јасмина Нурковића, угледног физијатра и радиолога, стручњака који има доста искуства и са третирањем спортских повреда.
Оно што је доктор Нурковић истакао у старту је да Србија не би требало да брине и да очекује да и Митар и Влаховић буду сигурно у саставу Орлова против Бразила на старту Светског првенства.
„Митровић је, према плановима лекарског тима, требало да буде опорављен и потпуно спреман за пар дана, односно 13. новембра. Постоје нагађања да ли ће наступити у недељу када Фулам игра са Манчестер Јунајтедом, али се свакако очекује да буде фит за две седмице када почиње Мундијал. Повреде лигамената скочног зглоба коју је имао Митровић уме да буде врло незгодна, али не сумњам да су колеге одрадиле одличан посао и ја очекујем да се настави голгетерска форма нашег нападача“, истиче Нурковић у разговору за Спутњик.
Репрезентативац Србије Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Катар 2022
Спутњик сазнаје: Влаховић ће бити спреман, Митар споран само за Бразил
Што се тиче информације појединих медија да је „Митровић поломио две кошчице у стопалу“, доктор Нурковић сумња у истинитост.
„Не верујем да је истинита вест да је у питању 'прелом две кошчице у стопалу који је накнадно виђен на рендгену', јер је такав професионалац сигурно прегледан благовремено и адекватно. И да се преломи кошчица након три седмице се на рендгену у највећем броју случајева код младих и здравих особа види као зарасла, без могућности да се зна када је прелом настао“, уверава познати стручњак.
© Фото: Приватна архиваДоктор Јасмин Нурковић
Јасмин Нурковић, доктор - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Доктор Јасмин Нурковић
Што се тиче повреде Душана Влаховића, она, по доктору Нуркићу, није наивна, али се уз правилан третман, без журбе може излечити.
„Влаховић има повреду препоне, тј. истегнуће припоја мишића примицача натколенице. Такође, врло незгодна и непријатна повреда, која се у спортској медицини не доживљава као тешка и велика, али врло често може да буде незахвална и за пацијента и за лекарски тим, јер може да потраје опоравак. Таква повреда мора да се лечи правилно, а никако брже. Свакако, уз претходну паузу и додатне две седмице које предстоје до почетка Мундијала, очекујем да и он буде фит и спреман сто одсто“, каже доктор Нурковић.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Катар 2022
Охрабрујуће вести из Италије: Алегри очекује брз повратак Влаховића!
Наравно, услов да обојица заиграју против Бразила у тандему је да се не догоди нешто непредвиђено у наредне две недеље, а то потенцира и наш саговорник.
„Нећу да кажем да ће играти 100 одсто обојица, али верујем да су велике шансе и да је готово извесно да ће Пикси моћи да рачуна и на Душана и на Митра“, закључио је доктор Јасмин Нурковић.
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала