- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Еди Рама оптужио опозицију у Албанији да покушава да га свргне помоћу „руског новца“

© AP Photo / Olivier MatthysПремијер Албаније Еди Рама
Премијер Албаније Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Премијер Албаније и лидер владајуће Социјалистичке партије Еди Рама поново је оптужио опозициону Демократску страну да покушава да га свргне наводно уз помоћ „руског новца“.
Повод за Рамину изјаву било је разматрање иницијативе у парламенту Албаније која предвиђа да највећа лука у земљи Драч на Јадранском мору пређе из државног власништва у руке приватне компаније која би се позабавила њеном модернизацијом и изградњом марине. Међутим, опозиција се не слаже са тим пројектом.
„Ви сте губитници, безлични људи, без религије, нације и вере. Ви лажете и оптужујете појединце и једну од највећих компанија на свету за непоштено пословање. Ви сте плаћени руским новцем да смените владу земље“, рекао је Рама, обраћајући се опозицији, преноси портал „Албенијан дејли њуз“.
Посланици Демократске странке Албаније су му, заузврат, одговорили да таквом лексиком крши норме и правила парламента и да „само човек са великим проблемима може себи да дозволи да се тако изражава“.
Рама услед повремених масовних протеста у Албанији због поскупљења, корупције, пада животног стандарда и стопе криминала оптужује највећу опозициону странку у земљи да се наводно финансира из Русије.
Званична Москва је више пута демантовала оптужбе да се меша у унутрашње ствари других земаља.
Премијер Албаније Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СРБИЈА
Рама: Покушао сам да им објасним колика је популарност Путина у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала