- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Енглеска је под инвазијом“: Британска министарка у паници због Албанаца

© Sputnik / Alex McNaughton / Уђи у базу фотографијаПоглед на Биг Бен у Лондону
Поглед на Биг Бен у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Јужна Енглеска је под „инвазијом“, пошто је од 40.000 миграната њих 12.000 дошло управо из Албаније, рекла је је министарка унутрашњих послова Суела Брејверман поводом доласка све већег броја Албанаца илегално преко Ламанша.
Велика већина су притом одрасли неожењени мушкарци који траже посао, а чини се да је све већи број косовских Албанаца који се идентификују као Албанци мислећи да имају веће изгледе за проналажење посла – посебно у грађевинарству, у којем имају добру репутацију. Но, осим тражења посла у легалним делатностима, прилив је изазвао забринутост због повезаности с криминалним скупинама.
У ланцу трговине људима у северној Француској посредници су углавном курдске кријумчарске банде док Албанци који регрутују људе зарађују провизију за сваку особу коју проследе, закључак је опсежне истраге лондонског Тајмса. Дакле, Албанци су ти који опскрбљују курдске банде људима, а Курди су задужени за осигуравање опреме као што су чамци, мотори и прслуци за спашавање. Албански посредници себе представљају као „агенте за некретнине“ и упозоравају мигранте да не контактирају с кријумчарима људи. У Уједињеном Краљевству такође постоје албански „посредници“ који регрутују мигранте преко рођака или пак криминалних скупина.
Најчешће су кријумчари људи превозили мигранте камионима, а то је путовање из Албаније обично коштало око 24.000 евра. Чамцима је прелазак преко Канала, јасно, јефтинији, а мигранти плаћају између 3000 и 500 евра.
Регрутери раде у свим већим градовима у Албанији и објављују стотине огласа на друштвеним мрежама, углавном на Тик-току, открива Тајмс, преноси Јутарњи лист.
Ламанш - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
СВЕТ
Мигранти у чамцима преко Ламанша стижу у Велику Британију, оборен рекорд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала