Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Османијева и Курти пренели Макрону да подржавају француско-немачки предлог

© AP Photo / Michel EulerВјоса Османи и Аљбин Курти са Емануелом Макроном
Вјоса Османи и Аљбин Курти са Емануелом Макроном - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Председница и премијер привремених институција у Приштини Вјоса Османи и Аљбин Курти пренели су француском председнику Емануелу Макрону да француско-немачки предлог „служи као добра основа“ за даље разговоре са Београдом, захваливши му се на посвећености да са Немачком убрза дијалог.
Емануел Макрон је примио Вјосу Османи и Аљбина Куртија у Јелисејској палати у Паризу, саопштено је из Приштине, преноси РТС.
Званичници из Приштине поновили су посвећеност дијалогу, заснованог, како су рекли, „на очувању суверенитета, територијалног интегритета и функционалности Косова“.
Османијева и Курти говорили су о недавним дешавањима на северу покрајине истичући да институције у Приштини остају посвећене миру, стабилности и гарантовању безбедног окружења за све грађане.
„С тим у вези, Османијева и Курти су споменули дестабилизујуће тенденције Србије, кроз јачање њених нелегалних структура на Косову, застрашивање српских грађана и подстицање криминалних група да наруше ред и закон на северу“, наводи се у саопштењу које преноси јавни сервис.
Рекли су да ће Приштина наставити да буде координисана са међународним партнерима за решавање безбедносних изазова.
Пренели су Макрону да француско-немачки предлог „служи као добра основа“ за даље разговоре са Београдом, захваливши му се на посвећености да са Немачком убрза дијалог.
Председник Србије Александар Вучић, који се такође састао с француским председником, одбацио је идеју да се о ЗСО расправља у оквиру француско-немачког плана за Косово и Метохију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала