- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Папа Фрања: Русија, Украјина и Европа треба да створе заједнички простор

© AP Photo / Gregorio BorgiaПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Папа Фрања сматра да Русија, Украјина и Европа треба да створе заједнички простор по узору на Европску унију, а почетак дијалога о интеграцији треба да буду преговори о прекиду ватре и размени заробљеника, изјавио је за Спутњик председник Светске уније старовераца Леонид Севастјанов након разговора са папом.

„Његово виђење је следеће: он сматра да су прекид ватре и размена заробљеника довољан циљ. По њему, прекид ватре треба да буде почетак озбиљних дискусија између Русије, Украјине и Европе о заједничкој интеграцији: Русија, Украјина и Европа треба да створе заједнички простор по узору на ЕУ“, рекао је Севастјанов.

Како је додао, папа Фрања је против подизања било каквих зидова – „пре свега, зида између Европе и Русије“.
„Украјина заједно са Русијом треба да буде интегрисана у тај европски простор“, рекао је председник Уније старовераца, преносећи став поглавара Римокатоличке цркве.
Раније је папа током повратка из Бахреина изјавио да воли и руски и украјински народ, те да Света столица „ради оно што треба да ради“ како би се украјинска криза решила мирним путем. Такође је више пута позивао на молитве за мир у Украјини.
Папа Фрања  - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
РУСИЈА
Папа Фрања признао да воли и цени руски народ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала