- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Највећа траума Пеђе Мијатовића 24 године касније /видео/

© Фото: Скриншот/You TubeПеђа Мијатовић, пречка
Пеђа Мијатовић, пречка - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
У мају 1998. године дао је гол Јувентусу у финалу Лиге шампиона за прву титулу Реала после 32 године. Само месец дана касније, у осмини финала Светског првенства против Холандије Предраг Мијатовић је промашио пенал, погодио пречку код резултата 1:1.
„Да, та фамозна пречка. Не могу баш рећи да је сањам и даље, али тај тренутак за мене је био једна велика, како фудбалска тако и лична траума. На то смо Светско првенство отишли после дуго година неиграња због санкција, а на посебно смо импресиван начин прегазили Мађарску у баражу. Имали смо одличан тим и јако велике амбиције на том првенству“, присетио се Мијатовић у разговору за хрватски Индекс.
Пеђа истиче да је стално изводио пенале и да је било нормално да преузме одговорност и узме лопту и на том мечу.
„И ето, догодило се то што се догодило. Лопта је погодила пречку. Мислим да не постоји навијач који је пратио репрезентацију те мале Југославије у то време, а да с времена на време не спомене ту пречку. 'Све је то сјајно, Реал, Лига шампиона, али како промаши онај пенал? Kако је могуће да си промашио?'. То су коментари које слушам сад већ пуне 24 године“, каже Мијатовић.
Предраг Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Катар 2022
Мијатовић: Русији је нанета велика неправда
На све „критике“ Пеђа одговара:
„Па наравно да је могуће. Ко шутира, тај може и да промаши, а ко не шутира, тај неће никада промашити. Kао што је 20. маја 1998. у финалу против Реала био најсрећнији дан моје играчке каријере, само месец дана касније догодио се најтрауматичнији тренутак у каријери. То је фудбал. Заправо, најтачније, то је живот“, закључио је Пеђа Мијатовић.
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала