- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Русија ће на самиту Г20 објавити бројне иницијативе

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Пратите нас
Делегација Русије планира да на самиту Г20 објави низ конкретних иницијатива у енергетској и прехрамбеној области, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Русија ће потврдити да је спремна да настави да поуздано испоручује храну и енергенте иностраним тржиштима на комерцијалним и хуманитарним основама, истовремено одбијајући све покушаје ценовног и сваког другог спољног притиска, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Она је додала да Москва планира да објави читав низ конкретних иницијатива у том правцу, укључујући интензивирање сарадње по питању гаса са Турском, организацију испорука великих партија жита и ђубрива.
„Нагласићемо важност демонополизације глобалне економске архитектуре и грађења логистичких рута, технолошких кластера и платних система независних од политичких турбуленција“, истакла је Захарова, говорећи о плановима руске делегације на самиту.
Она је још додала да ће шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, који ће предводити делгацију на Балију, одржати бројне билатералне састанке на маргинама самита.
Претходно је руско Министарство иностраних послова потврдило да ће руску делегацију на самиту Г20 који се од 15-16.11. одржава у Индонезији представљати Сергеј Лавров.
Истовремено, портпарол руске амбасаде у Индонезији Александар Тумајкин изјавио је да би руски председник Владимир Путин могао да учествује у раду самита Г20 у у онлајн режиму и да се то још разматра.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
РУСИЈА
Њузвик: Планови да се Русија искључи из Г20 осуђени на пропаст
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала