- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Излазак из Херсона није понижење

© Sputnik / Алексей ЛебедевПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да повлачење руске војске из Херсона није понижење.
На питање новинара да ли у Кремљу сматрају да је излазак руске војске из Херсона понижавајући, он је одговорио:
„Не, не.“
Песков је подсетио да је Херсонска област субјекат Руске Федерације, тај статус је потврђен и не може бити никаквих измена.
„То је субјект Русије Федерације. Законодавно је тај статус потврђен, одређен. Ту не може бити никаквих промена“, рекао је Песков на питање да ли Русија наставља да третира Херсонску област као своју територију и да ли ће и правно дефинисати статус области са десне стране Дњепра.
Коментаришићи негативне оцене неких аналитичара поводом одлуке о повлачењу војске он је рекао да стручњака има пуно и много различитих мишљења, али да се специјална операција наставља.
„Има разних експерата, има оних који говоре као ви, других који говоре нешто друго, не бисмо коментарисали сада ни једне ни друге, специјална операција се наставља“, рекао је он.
Према његовим речима, могуће је остварити циљеве специјалне операције преговорима, али они сада нису могући због става украјинске стране.
Он је додао да ће Русија окончати специјалну операцију када сви циљеви буду остварени.
Подсетимо, министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је недавно на састанку са генералом Сергејом Суровикиним, командантом здружених снага у зони специјалне војне операције, да руска војска треба да се повуче на леву обалу Дњепра.
"Извршивши свестрану процену тренутне ситуације, предлажемо да се организује одбрана на левој обали реке Дњепар. Знам да је то веома тешка одлука. Осим тога, део снага и средстава ће бити ослобођен и употребљен за активна дејства, укључујући и офанзиве на другим правцима у зони операције“, рекао је Суровикин.
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
Специјална операција у Украјини
Русија не напушта Херсон заувек
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала