Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Велика акција БИА и МУП, ухапшено 17 особа - планирали напад на највише државне функционере

© Фото : МУПСпецијалци, Србија
Специјалци, Србија - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
У јутрошњој акцији полиције, по налогу Тужилаштва за организовани криминал и у сарадњи с Европолом, ухапшено је 17 људи, припадника организоване криминалне групе тзв. Врачарци осумњичених за више кривичних дела тешко убиство, саопштило је Тужилаштво.
Ову групу је финансирала организована криминална група "Кавачи" и била је предвиђена за извршење најтежих кривичних дела у Србији, између осталог и за напад на највише државне функционере, наводи Тужилаштво.
"Врачарце" предводе Н.В. и У.П, а у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, СБПОК, УКП - ПУ за Град Београд, САЈ, Жандармерије МУП-а, данас су у раним јутарњим сатима ухапшени
Л.Ц, И.Б, Д.М, Н.Б, В.М, Н.М, С. М, А.М, Н.К, Н.Т, М.Т, Ј.Б, Ð. К, Н. Ј, А.Н, Н.В. и Д.Н, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела из чл. 346. КЗ РС и више кривичних дела тешко убиство из чл. 114. КЗ РС.
У току је претрес на преко 50 локација укључујући и више путничких моторних возила.
Одузето је више комада ватреног оружја, већа количина новца, неколико луксузних путничких возила и криптованих телефона.
Ова организована криминална група је вршила кривична дела на територији Београда као посебан део организоване криминалне групе тзв. Кавачи на чијем челу су Р.З. и С.К.
Група "Врачарци" је деловала по налозима ОКГ "Кавачи“ у Србији и иностранству, саопштило је Тужилаштво.
У претходном периоду је неколико припадника ове организоване криминалне групе ухапшено у иностранству.
Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала