- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачка издваја милијарду евра за сајбер-безбедност Украјине

© AP Photo / Sergei ChuzavkovУкрајинска војска
Украјинска  војска - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Немачка влада је из буџета за 2023. годину издвојила додатних милијарду евра за подршку Украјини, а та средства ће, између осталог, бити употребљена за осигуравање безбедности у сајбер простору, пренео је Ројтерс, позивајући се на документ.
„Буџет Украјине јасно показује да наша подршка увелико превазилази важне и неопходне испоруке оружја“, рекао је представник странке Зелени у Немачкој Робин Вагенер који се бави питањима подршке Украјине. Истовремено је додао да ће део тог новца бити намењен за подршку група које прикупљају доказе о „кршењу људских права и ратним злочинима“.
Према наводима агенције, део средстава ће такође бити усмерен на подршку цивилног друштва у ширем региону, укључујући заштиту новинара у Белорусији, Русији и Украјини.
Ројтерс закључује да је издвајање додатних средстава за Украјину из федералног буџета Немачке победа странке Зелени, која је од почетка руске специјалне војне операције најснажнији заговорник пружања војне помоћи Украјини. Пре тога се странка противила испорукама оружја у зоне сукоба.
Немачка застава - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2022
Специјална операција у Украјини
„Шпигл“: Све више Немаца сматра да је Русија била приморана да покрене специјалну операцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала