- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Три дилеме за Пиксија

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије има ту срећу да у актуелној генерацији има неколико десетина квалитетних играча који су у претходном периоду били део тима, упознали се са философијом селектора Драгана Стојковића Пиксија, а надају се и позиву за Мундијал. Ипак, места неће бити за све.
Селектор је у четвртак увече стигао у Београд и очекује се да наредних дана објави коначан списак 26 путника за Катар, а претпоставка је да ће се то догодити у понедељак.
Окосница екипе је јасна, али постоје и најмање три дилеме које ће селектор решити пред паковање кофера и полазак на смотру најбољих фудбалских екипа света.
Фудбалери Србије прослављају погодак - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Катар 2022
Шта ће Србија урадити у Катару? /анкета/
Голманске позиције су затворене и ту не би требало да буде дилема, Вања Милинковић-Савић је у последње време постао први избор, а њему ће друштво правити пређашњи први голмани екипе, нешто искуснији Марко Дмитровић и колега из младе репрезентације која је била првак света, Предраг Рајковић.
© AP Photo / Javad ParsaВања Милинковић-Савић
Вања Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Вања Милинковић-Савић
Алтернативе су Миле Свилар и Марко Илић, али постоји мала вероватноћа да ће се неко од њих наћи на списку, с обзиром на то да су Вања, Марко и Предраг у претходном периоду имали предност.
Дилема се, међутим, јавља када се говори о штоперским позицијама, нарочито јер је Урош Спајић и даље повређен, а сасвим је извесно да би Пикси желео да има у екипи једног тако искусног и поузданог дефанзивца.
Фудбалери Србије прослављају погодак - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
Катар 2022
Пратите Мундијал и Србију уз Спутњик спорт!
Сигурни за последњи бедем су носиоци четири имена, Никола Миленковић, Страхиња Павловић, Стефан Митровић и Милош Вељковић, а у зависности од тога колико буде желео централних дефанзиваца, Пикси ће одабрати још двојицу.
У конкуренцији су искусни Матија Настасић, млади Страхиња Ераковић, али и момци који су недавно дебитовали и оставили добре утиске, Ерхан Машовић и Срђан Бабић.
© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Србије позирају пред фудбалску утакмицу између Србије и Шведске на стадиону Рајко-Митић у Београду 24. септембра 2022.
Фудбалери Србије позирају пред фудбалску утакмицу између Србије и Шведске на стадиону Рајко-Митић у Београду 24. септембра 2022.  - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Фудбалери Србије позирају пред фудбалску утакмицу између Србије и Шведске на стадиону Рајко-Митић у Београду 24. септембра 2022.
Сумње нема у то коме ће припасти посао деснокрилног бека, сигурни су Дарко Лазовић, Андрија Живковић и Немања Радоњић, који успешно могу да покрију и позицију на супротном боку, али је ту ствари већ компликују.
Друга дилема за Пиксија је кога придружити Филипу Костићу, сувереном првом избору на месту левокрилног бека – у конкуренцији су његов имењак Младеновић који плени искуством и сигурношћу, играч Фиорентине Алекса Терзић, али и помало заборављени Михаило Ристић, који се препоручио недавним бриљантним голом за Бенфику.
© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICСрпски фудбалер Филип Младеновић
Српски фудбалер Филип Младеновић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Српски фудбалер Филип Младеновић
Као дефанзивни везисти сигурни су Немања Гудељ и Саша Лукић, уз Немању Максимовића који је увек спреман да ускочи у екипу, а заузета су и сва места за офанзивне везисте где Пикси има право благо – Душана Тадића, Сергеја Милинковић-Савића и Филипа Ђуричића.
До треће дилеме стижемо када се говори о нападачима, повреде Александра Митровића и Душана Влаховића као јединог потпуно здравог шпица остављају Луку Јовића, а с тим у вези није искључено да се Пикси одлучи да карту за Катар пружи још једном ударном нападачу.
Чини се, бар према претходним списковима, да је најближи томе Ђорђе Јовановић, а потенцијално и Дејан Јовељић који иза себе има сјајну сезону, али у америчкој лиги која се не може похвалити екстремним квалитетом.
© Фото : ФК ЧукаричкиЂорђе Јовановић
Ђорђе Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Ђорђе Јовановић
Како год било, Пикси има слатке муке и сасвим је сигурно да неће погрешити, како год одговорио на три дилеме које се намећу пред пут у Катар.
► Гост емисије Миљанов корнер је директор репрезентације Стеван Стојановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала