- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Српска бољка је прешла на Бразил

© Sputnik / Anton Denisov / Уђи у базу фотографијаТите
Тите - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Пред свако велико такмичење које је играла фудбалска репрезентација Србије много буре се подизало око спискова играча, срећом чини се да сада постоји потпуно поверење у одлуке селектора Драгана Стојковића Пиксија, али је српски сценарио пред предстојећи Мундијал виђен у Бразилу.
Одлука селектора Титеа да на списак од 26 играча уврсти офанзивца Арсенала Габријела Мартинелија изазвала је бурне реакције.
Бразилци прослављају гол Нејмара - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2022
Катар 2022
Бразилци објавили списак – Тите напада Србију са 26 фудбалера
Мартинели има 21 годину и свега три утакмице за сениорску репрезентацију, селектор Тите му верује, али у то није сигуран бивши фудбалер Нето.
„Срамота! Непоштовање фудбала! Урадити тако нешто значи да не заслужујете да будете ту. Позвао си Мартинелија, а ниси Габигола?! Срамота! Нико у Бразилу не зна ко је Мартинели, он постиже једва пет голова у сезони, а Габигол је постигао 29... Шта је Мартинели урадио у европском фудбалу? Арсенал није чак ни у Лиги шампиона!“, беснео је Нето.
Габигол, кога је Нето кандидовао, један је од најпопуларнијих фудбалера у Бразилу, наступа за Фламенго, а за национални тим је од 2016. одиграо 18 утакмица и постигао пет голова.
Млади Мартинели, међутим, верује у своје способности и не жели да се осврће на коментаре.
„Свако има своје мишљење, неки људи у Бразилу ме не познају, зато кажу то што кажу... Ја сам миран због свега, радим све што могу, знам колико вредим. Даћу све за тим Бразила, покушаћу да помогнем екипи и биће све ово велико искуство за мене“, истакао је Мартинели.
Подсетимо, Бразил је први ривал Србије на Мундијалу, меч је на програму 24. новембра, a списак играча је објавио и селектор Стојковић.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Катар 2022
Пикси одабрао састав Србије за Катар!
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала