- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија наставља никад тежим путем

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Кошаркаши Србије настављају тежак пут ка Светском првенству и играће у петак од 20.00 у Њукаслу против екипе Велике Британије.
Српски кошаркаши морају да остваре све победе до краја квалификација како би обезбедили место на Мундобаскету, а селектор Светислав Пешић имаће на располагању тим без најбољих играча.
Због већ чувеног сукоба ФИБА и Евролиге, односно одбијања НБА лиге да пусти своје играче да играју за репрезентације, квалификациони прозори су лишени водећих кошаркаша националних тимова.
У сусрет репрезентацији изашли су вечити ривали и ставили су на располагање селектору своје српске играче.
Пешић је у Њукасл повео Марка Јагодића Куриџу, Луку Митровића, Данила Анђушића, Уроша Трифуновића, Алексу Ускоковића, Марка Пецарског, Боришу Симанића, Душана Ристића, Душана Милетића, Стефана Јовића, Алексу Раданова, Николу Топића, Немању Дангубића и Огњена Добрића.
„Доста добро смо започели другу рунду квалификација, са победама против Грчке и Турске. Оно што је сада много важније су утакмице које нас сада очекују са Великом Британијом и Турском. Важно је да кажем да смо у овом прозору прошли кроз један напоран процес, где смо завршили са Грчком и Турском у августу са 31 играчем, сада ће 38 играча проћи кроз квалификације, што значи да не постоји никакав континуитет, за разлику од тимова са којима играмо. У првом кругу смо добили најтеже противнике, који играју у истом саставу. Ми смо бољи од Белгије и Летоније, али они су играли у комплетном саставу, а ми смо правили екипу која није зависила од наших жеља и процена. Имаћемо тешку утакмицу. Они су победили Турску, против Летоније су изгубили у последњем минуту, а Летонија је играла у комплетном саставу. Ради се о екипи коју веома респектујемо. Радимо на томе да се уиграмо и надамо се да ће ови момци бити здрави и да ће дати свој максимум“, рекао је Пешић.
Стање на табели је тако да Србија има три победе и три пораза после шест утакмица и заостаје два тријумфа над водећом Летонијом, односно један над другопласираном Грчком.
Србија има исти број победа и пораза као и четвртопласирана Белгија, а како само три екипе могу да обезбеде Мундобаскет, српском тиму је неопходно да победи све утакмице до краја, а после Велике Британије у понедељак ће у Београду играти против Турске.
Марко Јагодић-Куриџа - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
СПОРТ
Јагодић-Куриџа Спутњику: „Некада је и лакше када немаш право на кикс“
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
СПОРТ
Пешић поручио Спутњику: Хоћемо на Мундобаскет, нисам дошао да правим каријеру /видео/
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
СПОРТ
Пешић пред квалификације открио: Србија без важних играча јури Мундобаскет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала