Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

За све је крива Русија! Балкански лидерчићи добили сјајан алиби за своје промашаје

© AFP 2023 / Nikolay DoychinovМапа Балкана
Мапа Балкана - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2022
Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама оптужио је опозицију да покушава да га свргне са власти помоћу „руског новца“. Тако се, према речима професора др Стевице Деђанског, сврстао у ред оних који користе однос своје земље према Русији да би решили унутрашње политичке проблеме.
Од како је запад фактички сатанизовао Русију нема државе, бар из нашег региона, којој атак на Русију није постао једна сламка спаса не би ли се тако додворили западу и добили нешто заузврат.

За антируски став нагрда са запада

Деђански прецизира да је Црна Гора прва у региону „повукла ногу“ схвативши да због дешавања у Украјини и свеопштег антируског става врло берићетно може да искористити тренутак.
„На западу је Русија проглашена за „страшило“ и то из више разлога пре свега из америчке жеље да посвађа своје савезнике са Русијом да би се САД економски спасавале из кризе у коју су упале,“ напомиње Деђански.
Сада је то већ постала мантра коју сви понављају, додаје он, и „рачунају“ као истину.
„У том светлу, свако ко има било који проблем довољно је да укаже да је то због Русије. И то смо гледали раније и на нашим просторима од Мила Ђукановића који је за све проблеме кривио “руске агенте“ и за то је добијао подршку запада,“ подсећа саговорник Спутњика.

Пелцер који се добро примио

Тај „пелцер“ се очигледно примио и на остале државе у региону, каже Деђански јер га сви обилато користе од БИХ преко Хрватске, па до такозваног Косова.
„Увидели су да је то модел који функционише и сада сви посебно регионални лидерчићи то користе као наратив и очигледно да им то добро пролази на Западу чим настављају да га користе. Тако да, шта рећи сем добро дошао у клуб и Еди Рама,“ закључује Деђански.
Подсећања ради, Рама услед повремених масовних протеста у Албанији због поскупљења, корупције, пада животног стандарда и стопе криминала, оптужује највећу опозициону странку у земљи да се наводно финансира из Русије.
Званична Москва је више пута демантовала оптужбе да се меша у унутрашње ствари других земаља.
Премијер Албаније Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2022
РУСИЈА
Еди Рама оптужио опозицију у Албанији да покушава да га свргне помоћу „руског новца“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала