Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Алармантна претња из Приштине: Циљ - протеривање Срба

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници косовских безбедносних снага
Припадници косовских безбедносних снага - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Последње најаве Kуртијевих функционера да такозване Безбедносне снаге такозваног Kосова могу да делују на територији читаве покрајине, укључујући и север, још једна је алармантна претња и злокобна најава из Приштине с циљем протеривања Срба са њихових вековних огњишта, наводи се у изјави директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.
„Свим међународним факторима јасно је да такозване KБС немају шта да траже на северу покрајине, али Kурти и његови посилни очигледно желе да крше посебно оне споразуме који чувају мир и гарантују безбедност Срба на KиМ, јер тако хоће да се обрачунају са нашим народом у покрајини, посебно Србима на северу“, навео је Петковић, преноси Канцеларија за КиМ.
Према споразуму који је са властима у Приштини 2013. године потписао и гарантовао тадашњи генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмунсен недвосмислено се каже да било које војне формације из Приштине не могу деловати у четири општине на северу Kосова и Метохије, без претходног дуплог одобрења команданта Kфора и 4 градоначелника са севера Kосова и Метохије, додао је Петковић.
Према његовим речима, та гаранција потписана је и донета истог дана када и Бриселски споразум, што додатно указује да је тај документ био и услов за Бриселски споразум.
„Нека се у Приштини не играју ватром и престану да запаљивим изјавама, најавама и потезима додатно дестабилизују безбедносну ситуацију на Kосову и Метохији коју су већ нарушили својим једностраним и противправним и насилним потезима у вези са таблицама“.
Београд никоме неће дозволити да од Срба на KиМ прави глинене голубове и увек ће бити уз свој народ, а међународне мисије морају да се јасно одреде према оваквој неодговорној и опасној најави Kуртијевих сарадника који само желе сукобе, тензије и нове кризе, закључио је Петковић.
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2022
СРБИЈА
Петар Петковић: Срби се неће одрећи својих регистарских ознака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала