- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данилова лекција: „Србија je на првом месту!“

© Фото : ФИБАДанило Анђушић
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Данило Анђушић, кошаркаш Партизана, требало би да буде пример сваком спортисти како се односи према дресу репрезентације и са каквом жељом се одазива позиву, а его и лични интерес потпуно ставља у запећак.
Било је велико изненађење када је селектор Светислав Пешић објавио шири списак за Евробаскет на коме се није нашао сјајни шутер, упркос чињеници да је иза себе имао неколико веома квалитетних сезона у Еврокупу и Евролиги.
Није Анђушић, попут појединаца, чак и са већом репутацијом, дизао буку око тога, одлуку је прихватио људски, мушки, посветио се Партизану у који се летос вратио по други пут, а награда је стигла у виду новог позива Србије.
Селектор Пешић је, сасвим сигурно, увидео да у Анђушићу има поуздану личност и кошаркаша, уврстио га је екипу за квалификације за Светско првенство, а Данило је позив прихватио без поговора и враћања на претходне ситуације.
„Немам шта много да причам о томе. Играм за репрезентацију Србије, мени је Србија на првом месту, ако у било каквој мери могу да помогнем својој земљи, поготово у овој ситуацији да одемо на Мундобаскет, увек ћу бити ту“, рекао је Анђушић за Моцарт спорт.
Са 14 убачених поена у победи против Велике Британије у Њукаслу резултатом 74:68 био je један од лидера екипе, а истакао је да је екипу изненадила атмосфера јер је у хали било много српских навијача.
„Морам посебно да се захвалим нашем народу на великој подршци, заиста су били бројни, изненадили су нас и одушевили. Било је јако лепо играти пред њима“, истакао је Анђушић.
Времена за одмор нема, српски тим се враћа у Србију и у понедељак следи нови изазов, дуел са Турском у Београду.
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
СПОРТ
Злата вредна лекција из Русије за „српског снајпера“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала