- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Златна Јована Прековић завршила сјајну каријеру

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈована Прековић
Јована Прековић - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
Пратите нас
Српска каратисткиња, Јована Прековић, двострука европска, двострука светска и олимпијска шампионка из Токија је последњим, опроштајним мечом ставила тачку на професионалну каријеру. Спектакуларна манифестација у СРЦ „Шумадија“ у Аранђеловцу окупила је велики број спортиста који су испратили завршетак њеног активног бављења спортом.
Након завршених тонова одсвиране химне Србије, Јована Прековић, Роксанда Атанасов и њихов тим сарадника уз Карате клуб „Књаз“ су заједно са својим гостима, презентовали неколико борилачких спортова. Присутни су имали прилику да погледају мечеве у џудоу, рвању, теквонду и каратеу.
Свечану манифестацију увеличали су и многи шампиони попут Милице Мандић, Зоране Аруновић, Марице Перишић, Александра Кукоља, Зураба Датунашвилија, јапанске каратисткиња Мјауми Сомеје, Кајо Сомеје и многи други.
„Сада како сам скинула своју опрему, схватила сам да је ово најбитнији дан за једног спортисту. Одлука да се све ово једног дана заврши, сматрам да је морала да има овакав завршетак. Цео мој рад и труд заслужују овај један минут, хвала Вам што сте део тога. Хвала мојој породици, тренерима и пријатељима“, рекла је Јована Прековић.
Велика шампионка!
Јована Прековић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
СПОРТ
Јована и Роксанда за Спутњик: Разговор с деком, пливање с „ајкулама“ и – три злата за Србију!
► Недавно је у Београд стигао и трофеј Светског првенства.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала