Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Потрага за црним пантером код Апатина: Познато шта ће бити с њим када буде ухваћен /видео/

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Colin M.L. Burnett / Црни пантер
Црни пантер - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Потрага за црним пантером, који је јуче виђен у Бањи Јунаковић код Апатина, наставља се данас, а када буде ухваћен, план је да се успава и да се имобилизује у Зоолошком врту на Палићу, рекао је начелник Покрајинске инспекције за заштиту животне средине Немања Ивановић, који је јуче цео дан био на терену са колегама у потрази за овом животињом.
„Зоолошки врт Палић има најсавременије средство за успављивање. Максимални домет је до 30 метара за успављивање, а ми то нећемо да радимо у затвореним контролисаним условима, него буквално на отвореном“, казао је Ивановић.
Он је испричао да су јуче пантера тражили дроном са термалном камером, те да ће тако бити настављено и данас, ако треба и сутра, све док не нађу предатора.
„Простор у самој околини хотела Бање Јунаковић, односно ту шуму смо прегледали и претражили дроном. Уочили смо разне друге врсте животиња - птице, неке разне врсте ситнијих глодара али на срећу или несрећу још нисмо уочили нешто што може да да индиције да је он ту, у близини“, рекао је Ивановић за Телеграф.
Објаснио је и да је терен који је претраживан сличан оном на ком црни пантери живе, са вегетацијом, изобиљем дивљачи, као и да он у њему нема природних непријатеља.
Како је објаснио, синоћ је дрон спуштен због магле, али се данас наставља акција, све са циљем да се пантер лоцира, имобилизује и смири паника.
„Моле се грађани да не иду до даљег у том правцу, као и у правцу пригревичке шуме, јер се ради о веома опасној и непредвидивој дивљој животињи. У хватању и лоцирању црног пантера тренутно су укључене све надлежне службе, као и стручна служба из Зоолошког врта Палић“, закључио је Ивановић
Црни Пантер - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2022
СРБИЈА
Хитно упозорење: Лоциран црни пантер
Црни пантер - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
ДРУШТВО
Црни пантер виђен на северу Србије: Мештани тврде да је откривен и термовизијом /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала