- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија шаље минерално ђубриво Африци - бесплатно

© Sputnik / Денис Абрамов / Уђи у базу фотографијаМинерално ђубриво
Минерално ђубриво - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Прва партија минералних ђубрива из Русије, која су била блокирана у европским лукама, биће испоручена у Малави, на југ Африке, у другој половини децембра ове године, објавио је малавијски лист Nyasa Times.
Како се наводи, 20.000 тона ђубрива које се тренутно налази у луци Ротердам кренуће следеће недеље морем и стићи у Малави за 30 дана. Очекује се да ће ђубриво бити истоварено у једној од лука Републике Мозамбик, суседа Малавија, а затим испоручено крајњим примаоцима. Брод који превози ђубриво изнајмио је Светски програм за храну, Уједињених нација.
У октобру су УН први пут затражиле од холандских власти да дозволе да се овај терет извезе. Руска компанија "Уралхим-Уралкали", којој припада ђубриво, саопштила је да је спремна да афричким земљама бесплатно донира 240.000 тона ђубрива које се налази у складиштима ЕУ.
Ове године дошло је до наглог повећања цена ђубрива на светском тржишту, због чега бројна газдинства у афричким земљама не могу да набаве ђубриво у потребним количинама, што доводи и до смањења засађених површина и до пада приноса.
Руско ђубриво у Ставропољском крају - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
РУСИЈА
У европским лукама заробљено око 280.000 тона руског ђубрива
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала