- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Атаманова тирада због пораза од Србије – „узнемирен“ због Пешића, љут због Мицића, огорчен на судије

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕргин Атаман
Ергин Атаман - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Ергин Атаман, селектор кошаркаша Турске, имао је веома бурну конференцију за медије у Београду после пораза од Србије, говорио је о сукобу са Светиславом Пешићем, ситуацији са Василијем Мицићем и жалио се на судије.
Србија је, подсетимо, славила са 77:76 у квалификацијама за Светско првенство, а меч је обележио и сукоб двојице тренера поред терена.
„Ја сам се жалио судијама јер сам видео чист неспортски фаул. У међувремену Пешић је почео да прича према мени зашто се ја жалим. Ја знам да он има притисак јер је изгубио са Србијом на Евробаскету, али није фер да тренер на том нивоу почне да прича према мени. Ја не причам према њему, причам са судијама. То је подигло навијаче. Узнемирен сам, Пешић је мој добар пријатељ, знам га много година и знам да има притисак“, истакао је Атаман.
Потом су на ред дошле судије...
„Тешка утакмица, тешка атмосфера, поносан сам на моје младе момке, играли су 40 минута, борили се до последњег шута. Имали смо много изгубљених лопти и то показује да је Србија играла веома агресивно. За мене није нормално да Србија има 24 слободна бацања, играла је толико агресивно, а ми 17“, рекао је Атаман.
Он је апострофирао да је центар Србије Душан Ристић био преломни фактор са четири тројке, а потом се готово наљутио када је добио питање о одлуци да не дозволи Василију Мицићу да игра за Србију, као тренер његовог клуба Анадолу Ефес.
„Сви причају о томе, рекао сам јуче свој последњи коментар. Питате Јасикевичуса што није пустио Калинића у Србију, Обрадовића што није пустио Папапетруа у Грчку. Ефес се бори у Евролиги, Ларкин је повређен, Мицић је једини плејмејкер, није тренирао два дана јер је повређен. Одлука клуба је била да не игра, као што су урадили Барселона и Партизан. То је моја последња изјава о Мицићу“, истакао је Атаман.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
СПОРТ
Србија кроз драму до победе над Турском у Београду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала