- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал не зна са Американцима: Разочаравајуће!

© AP Photo / Michel EulerРафаел Надал, Париз, Берси
Рафаел Надал, Париз, Берси - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Не иде, па не иде Рафаелу Надалу у последње време. Трећи везани пораз освајача 22 Гренд слем титуле у двобоју са америчким тенисерима. После Тијафоа и Пола, савладао га је и Тејлор Фриц (7:6, 6:1) на старту завршног Мастерса у Торину. Шпанац се огласио после изненађујућег пораза, поручивши да је његова игра била разочаравајућа.
Рафаелу Надалу дефинитивно не одговарају Американци. Такав утисак неодољиво се стиче када су у питању последња три дуела са играчима из Сједињених Америчких Држава.
Прво је на УС Опену у осмини финала Френсис Тијафо победио Рафу, да би Томи Пол на Мастерсу у Паризу учинио исто, а онда је то пошло за руком и Тејлору Фрицу у Торину, где је у суботу стартовао завршни Мастерс.

„Мислим да је први сет био солидан, али је Тејлор одиграо заиста импресиван меч. Моја партија у другом сету је била разочаравајућа. Сервис ми је добро функционисао у првом сету, али сам имао тешког ривала с друге стране мреже. Бројни детаљи су правили разлику, а они су били на страни тенисера који је одиграо меч са више самопоуздања“, рекао је Надал.

А, онда је традиционално у Надаловом стилу уследило „правдање“ и тражење узрока неочекиваног пораза. У претходном излагању у Паризу, помињао је и сина и чињеницу да је недавно постао отац, те да му раздвојеност од наследника и породица прави додатни проблем.
„Повратак на терен после неколико мечева није идеалан сценарио. Када се вратим из повреде неопходне су ми победе како бих стекао самопоуздање. Али, када играте против најбољих онда се ствари компликују. Ово није идеалан турнир на ком би требало да вратим самопоуздање. Морам то да прихватим и да наставим да радим. Знам да имам прави став, али не показујем потребан ниво у тим мечевима“ истакао је Рафа.
Новак Ђоковић у понедељак увече од 21 час стартује у Торину, а ривал му је Грк Стефанос Циципас, док Надал меч другог кола игра у уторак од 14 часова против Канађанина Феликса Оже-Алијасима.
►За Спутњик је недавно причао Новак Ђоковић.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
СПОРТ
Пораз Надала на старту Завршног турнира!
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
СПОРТ
Надал: Највећи ривал? Новак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
СПОРТ
„Ђоковић је и даље најбољи тенисер света“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала