- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Славиша освојио Москву, па упоредио Србију и Русију: Немамо избора

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
Пратите нас
Српски стручњак Славиша Јокановић причао је после победе Динама у дербију Москве против ЦСКА (2:1) о паузи која ће због Мундијала трајати три и по месеца. Бивши ас Партизана повукао је између Русије и Србије, где ће такође бити најдужа пауза у историји Суперлиге.
Динамо из Москве коначно је у прорадио под командом Славише Јокановића и бележи фантастичне резултате, што потврђује учинак од пет победа у претходних шест сусрета у свим такмичењима.
Ипак, оно што дефинитивно не иде на руку Србину и његовој екипи која је ушла у фантастичну форму, јесте мундијалска пауза.
Фудбал у Русији стаће на три и по месеца када је првенство у питању, а идентична је ситуација и у Србији.
Новинаре у Русији је после победе Динама над градским ривалом занимало како Славиша Јокановић гледа на читаву ситуацију.
„То је свакако више недостатак него предност, али немамо другог избора. Зимска пауза се односи на првенство, док у Купу Русије имамо још две утакмице. Уколико повучемо паралелу са Србијом и ми смо првенство поделили на два дела. Неопходно је прилагодити се поменутим условима и тренирати у оним земљама где је то могуће“, рекао је бивши тренер Фулама.
Бивши репрезентативцац Југославије који је у јуну ове године сео на клупу Динама био је задовољан издањем свог тима који је у напетом мечу 17. кола Премијер лиге Русије успео да изађе као победник у двобоју са ЦСКА. Славиша је тако комплетирао тријумф над ривалима из Москве, јер су пред њима претходно пали и Спартак (1:0) и Локомотива (3:1).
„Одиграли смо добру утакмицу, али нам није било пријатно. Јер, дерби је увек специфична утакмица. ЦСКА је имао велики број корнера, претили су из прекида, али смо после пола сата игре у првом полувремену преузели контролу игре. У наставку смо били доста бољи, креирали смо велики број шанси, док је ЦСКА у последњих десет минута сусрета вршио велики притисак. Ипак, успели смо да одолимо и да славимо“, рекао је Славиша.
Јокановић се осврнуо и на промашен пенал Данила Фомина у 80. минуту, при резултату 2:1 за домаћи састав.
Рус је претходно хладнокрвно реализовао чак 17 једанаестераца, али је овога пута омануо.
„Не мислим да ће Фоминов промашај са беле тачке негативно утицати на њега. Не знам много играча који су реализовали 17 пенала у низу! Верујем да су Меси и Роналдо промашили више пута од Фомина. Наравно, сваки фудбалер који се приближи лопти да изведе пенал преузима одговорност“, закључио је Србин на клупи Динама Славиша Јокановић.
Московљани ће на зимску паузу која је стигла никад раније због Мундијала у Катару отићи са четврте позиције и 29 бодова, док ЦСКА има исто толико и пети је на табели због слабије гол разлике. Лидер је Зенит из Санкт Петербурга са 42 освојена бода, а прати га Спартак Москва који заостаје шест бодова.
Гост у „Миљановом корнеру“ био је бивши фудбалер Раде Богдановић који је причао о великој победи Србије у Лисабону, која се догодила пре тачно годину дана.
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
СПОРТ
Шокантан интервју Роналда – изнео је сав прљав веш: „Издали су ме!“
Српски фудбалер Андрија Живковић у дресу ПАОК - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Катар 2022
Живковићева мајсторија! /видео/
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
СПОРТ
Фудбалска Москва припада Јокановићу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала