- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Украјина не жели преговоре – операција се наставља

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЦрвени трг у Москви
Црвени трг у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Украјина не жели да преговара о решавању ситуације, циљеви Руске Федерације ће се остварити наставком специјалне војне операције, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Константујемо да је најважније да је став украјинске стране неколико пута износио и де факто и де јуре председник Украјине Владимир Зеленски и сведочи о томе, да Украјина и де факто и де јуре не може и не жели да преговара. Сходно томе, циљеви Руске Федерације ће бити остварени наставком специјалне војне операције“, рекао је Песков коментаришући такозвану формулу мира Владимира Зеленског.
Раније је Песков изјавио да специјална војна операција у Украјини може да се заврши на два начина.
„Са наше тачке гледишта, специјална војна операција у Украјини може да се заврши након постизања циљева операције или постизањем циљева мировним преговорима, што је такође могуће“, истакао је портпарол Кремља.
Раније је председник Украјине Владимир Зеленски током видео-обраћања на самиту Г20 рекао да Кијев неће пристати на потписивање нових Минских споразума. По његовим речима, Кијев има свој „план за постизање мира“ који се састоји од 10 тачака. Међу њима су осигуравање нуклеарне, прехрамбене и енергетске безбедности, размена заробљеника по формули „сви за све“, обнављање територијалног интегритета Украјине, „повлачење руских снага“, прекид борбених дејстава.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на самиту Г20 на Балију - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
РУСИЈА
Лавров: Услови Украјине су нереални
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала