- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Срамота која се не може заборавити“ – био од почетка уз Новака, а сада га пустио у Аустралију

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић, Аустралијан опен 2021.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић чуо је дуго чекану вест да ће моћи да игра на предстојећем Аустралијан Опену након што је Ендрју Џилс, нови министар за имиграције, одлучио да поништи Новаку претходно донету трогодишњу забрану уласка у Аустралију. Нови министар био је на страни српског аса током саге у Мелбурну, а сада када је у могућности одлучио је и да му помогне.
Када је у јануару стигао у Мелбурн Новак Ђоковић вероватно није могао ни да наслути да ће га тамо сачекати права драма.
Иако је имао медициснко изузеће, српски тенисер депортован је из Аустралије захваљујући министру за имиграције Алексу Хоку, а правда је стигла неколико месеци касније.
Након избора у Аустралија смењен је премијер Скот Морисон, а са њим и Хок на чије је место дошао Ендрју Џилс.
Као што је Хок у својим рукама имао дозволу да депортује Новака и тиме му аутоматски забрани улазак у земљу на три године, тако је Џилс који је дошао на место министра за имиграције стекао могућност да ту забрану поништи.
Наговештавали су Аустралијанци да би то могло да се догодио јер је Џилс наклоњен тенису и воли да прати Аустралијан Опен, а онда је коначно стигла вест о томе да је министар одлучио да укине Новаку забрану.
Нови министар за имиграције био је подршка српског тенисеру док је трајала сага у Аустралији и редовно је коментарисао одлуке свог противника Морисона.
„Изнова и изнова Морисонова влада настоји да приграби све више власти. Шта год да Суд одлучи данас у вези са Ђоковићевом визом, ова срамотна сага је вођена неурачунљивошћу, не неспособношћу. Ово се не може заборавити“, написао је током драме кроз коју је пролази Новак Џилс.
Ендрју Џилс у политику је ушао 2013. године као лабуристички члан Представничког дома Аустралије. Предводио је кампању која је покушала да заустави Морисонову владу у одређеним скандалозним одлукама које су везане за привитизацију, али и Новака Ђоквића.
Он је такође одговоран за „поновно покретање“ лабуриста са мултикултуралним заједницама, укључујући оснивање Комитета за мултикултурални клуб за информисање о будућем развоју политике.
Џилс се још увек није јавно огласио поводом укидања забране, али нема сумње д аје нови министар свестан да је донео праведну одлуку јер је српски тенисер оштећен почетком године.
Новак је истакао да ће се вратити у Аустралију ако му то буде дозвољено, а сва је прилика да ћемо српског аса гледати од 16. јануара на првом Гренд слему у сезони.
►За Спутњик је недавно причао Новак Ђоковић.
Ђоковић - Циципас, Торино, Мастерс - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
СПОРТ
Ђоковић открио како „улази у главу“ Циципаса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
СПОРТ
Новак Ђоковић иде у Аустралију! Министар поништио забрану – велика победа српског шампиона!
Ђоковић - Циципас, Торино, Мастерс - Sputnik Србија, 1920, 14.11.2022
СПОРТ
Новак дотукао Циципаса и кренуо по круну у Торину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала