- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Обустављена испорука нафте преко „Дружбе“ према Мађарској; Орбан сазвао седницу Савета безбедности

© Sputnik / Михаил Грачев / Уђи у базу фотографијаГасовод кроз Украјину
Гасовод кроз Украјину - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Украјина је обавестила „Трансњефт“ да је обуставила пумпање нафте јужним краком нафтовода „Дружба“ у правцу Мађарске, изјавио је за Спутњик портпарол и саветник директора „Трансњефт“ Игор Демин.
„Украјинска страна нас је обавестила да је обуставила испоруку у правцу Фенешлитке (Мађарска) због пада напона“, рекао је представник „Трансњефт“.

Орбан сазвао седницу Савета безбедности

Портпарол мађарске Владе Золтан Ковач саопштио је да је мађарски премијер Виктор Орбан сазвао вечерас Савет безбедности због обуставе рада нафтовода „Дружба“.
„Због обуставе испоруке нафте преко 'Дружбе', као и због пада ракета на територију Пољске, премијер Виктор Орбан сазвао је Савет безбедности“, написао је Ковач на Твитеру.
Агенција МТИ саопштила је да мађарска нафтно-гасна компанија МОЛ прати ситуацију на нафтоводу „Дружба“ и заједно са украјинским партнерима разматра могућности његовог поновног покретања. Додаје се да резерви нафте у земљи има довољно за три месеца.
Раније су пољски медији објавили да су две ракете пале на територију Пољске у близини границе са Украјином. Портпарол владе Пјотр Милер изјавио је да је премијер Пољске сазвао састанак Комитета Савета безбедности савета министара након извештаја о паду ракете на територију земље.
Нафтовод „Дружба“ почиње у Самарској области, пролази кроз Брајнск а онда се грана на два дела: северни који иде преко територије Белорусије, Пољске и Немачке, и јужни преко Украјине, Чешке, Словачке и Мађарске.
Нафтовод Дружба - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
РУСИЈА
Мађарска предложила да преузме плаћање транзита нафте преко „Дружбе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала