- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Оштри резови уочи празника: Амазон планира да отпусти 10.000 радника

© AFP 2023 / LEON NEALЛого „Амазона“ који је приказан на рачунарским екранима
Лого „Амазона“ који је приказан на рачунарским екранима  - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Глобални онлајн малопродавац, Амазон, планира да отпусти око 10.000 запослених на корпоративним и технолошким позицијама од ове недеље, објавио је „Њујорк тајмс“, позивајући се на неименоване изворе.
О томе да компанија намерава да отпусти више хиљада запослених известио је и „Волстрит џурнал“, позивајући се такође на поверљиве изворе.
То би било највеће смањење радне снаге у историји компаније и пре свега би утицало на Амазонов систем организације, на малопродајни и сектор људских ресурса, пренео је Си-Ен-Си, напомињући да су акције компаније пале ноћас на Њујоршкој берзи за око 2,0 посто.
Крајем 2019. године Амазон имао скоро 800.000 запослених, да би 31. децембра 2021. та бројка порасла на 1,6 милиона, што представља увећање од 102 одсто.
„Њујорк тајмс“ додаје да је број планираних отпуштања подложан променама.
Ова вест стиже након најављених огромних смањења броја запослених у другим америчким технолошким фирмама. Мета* је прошле недеље објавила да отпушта више од 13 посто особља, или више од 11.000 запослених, а Твитер је отпустио отприлике половину запослених само неколико дана након што је Илон Маск купио компанију за 44 милијарде долара.
Сезона празничних куповина је од кључне важности за Амазон, који је у том периоду обично повећавао број запослених да би задовољио потражњу.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке
Стрес - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2022
ЕКОНОМИЈА
Почела масовна отпуштања у великим компанијама: Зашто баш сада?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала