- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Председник Пољске разговарао с Бајденом, Столтенбергом и Зеленским о инциденту на пољској територији

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПољски председник Анджеј Дуда
Пољски председник Анджеј Дуда - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
Пратите нас
Председник Пољске Анджеј Дуда разговарао је телефоном са украјинским лидером Владимиром Зеленским, саопштио је портпарол кабинета пољског лидера Јакуб Кумох на Твитеру. Претходно је шеф Бироа за националну безбедност Пољске Јацек Сивера изјавио да је пољски лидер разговарао са америчким председником Џозефом Бајденом.
Шеф кабинета пољског председника Павел Шрот објавио је да је председник Пољске одлучио да за среду сазове седницу Савета за националну безбедност.
Претходно је Дуда разговарао о ситуацији поводом пада ракета на пољску територију са генералним секретарем НАТО Јенсом Столтенбергом.
Истовремено, портпарол пољске владе Пјотр Милер је након састанка владиног Комитета за безбедност и одбрану у вези са инцидентом изјавио да су пољске власти одлучиле да повећају борбену готовост појединих војних јединица у земљи због инцидента на истоку државе.
Раније су пољски медији објавили да су две ракете пале на територију Пољске у близини границе са Украјином. Након тога премијер Пољске сазвао је састанак Комитета Савета безбедности.
Застава Русије на згради Министарства одбране - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022
РУСИЈА
Руско Министарство одбране: Изјаве Пољске о тзв. руским ракетама ─ намерна провокација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала