- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Бразилац скенирао Србију: „Досадни су и имају веома опасно оружје“

© AP Photo / Antonio CalanniДанило Бразил
Данило Бразил - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Пратите нас
Бразилац Данило поручио је пред почетак Мундијала и први меч са Србијом који је заказан за 24. новембар, да је његов клупски саиграч Душан Влаховић опасно оружје које поседују Орлови. Десни бек не размеће се изјавама и еуфоријом која влада у „земљи самбе и кафе“ да ће „Златна богиња“ после 20 година поново да се врати кући, већ позива на опрез.
„У последње време доста слушам и читам на тему да смо фаворити. Разумемо и прихватамо одговорност, поготово због резултата који смо имали, победничког низа и начина на који смо изнели квалификације са овим именима. Али, није ту само Бразил, има и других селекција које поседују квалитетне играче. Драж такмичења и јесте у неизвесности која је на највишем нивоу у последње време. Није спорно да смо један од фаворита, али и друге екипе имају своју рачуницу и пред нама је једно лепо такмичење“, рекао је Данило.
А онда се искусни десни бек, по потреби и леви, осврнуо на Србију која ће бити прва препрека Бразила на Светском првенству у Катару.
„Душан Влаховић је показао да поседује огроман таленат и сваким даном напредује. Он ће у Катару бити опасно оружје репрезентације Србије. Србија је изузетно незгодна када је офанзива у питању. Срби нападају кроз дубину, физички су веома досадни. Да не заборавим Костића који је недавно стигао у Јувентус. Било му је потребно време да уђе у динамику Јувентуса, али он поседује невероватну снагу у ногама. Има сјајан ударац и центаршут од којег је тешко одбранити се. Све то би требало неутралисати, јер уколико му дозволите да упути ударац или центаршут, може да направи много проблема ривалу, а то смо ми у првој утакмици“, истакао је Данило.
Бразил и Србија одмериће снаге 24. новембра у мечу првог кола Групе Г, а тај сусрет је заказан за 20 часова по средњеевропском времену.
Душан Тадић и Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Катар 2022
Како игра Бразил и зашто је Србија „нагазна мина“
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022
Катар 2022
Италијани ће навијати за Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала