- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Орлови раширили крила: Причају о бразилском инату, па ваљда је српски инат већи!

© Фото : ФСС/Марко Метлас Иван Илић
Иван Илић - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Пратите нас
Пред утакмицу са Бахреином и пред почетак Светског првенства у Катару Иван Илић и Страхиња Ераковић, репрезентативци Србије говорили су о ривалима на Мундијалу и истакли да изузетно поштују све репрезентације, али да се никога не плаше.
Еуфорија пред Мундијал расте, а фудбалери Србије вредно тренирају и спремају се најпре за пријатељски сусрет са Бахреином који ће им служити као најбоља провера пред Светско првенство у Катару.
На списку играча је и Иван Илић који се недавно опоравио од повреде коју је зарадио током Лиге нација. Српски фудбалер гаји победнички менталитет који Драган Стојковић Пикси изузетно цени, а Илић је у том духу и говорио пред почетак Мундијала.
„Респектујемо сваког ривала, али се никога не плашимо. Размишљамо искључиво о победама, ићи ћемо утакмицу по утакмицу, са жељом да догурамо што даље на Светском првенству. Не видим ништа спорно у томе што тежимо самој завршници, сви смо професионални спортисти и ваљда је нормално да нас интересују високи циљеви. Бразил је моћна екипа, али нико не може да нам забрани да уђемо отвореног гарда и да покушамо да их изненадимо“ рекао је Илић за Фудбалски савез Србије.
Српски репрезентативац сматра да је Србија направила добар потез тиме што је дошла у Манаму где ће осетити климу сличну као што је у Дохи.
Селекција Србије састаје се у петак од 16:30 са репрезентацијом Бахреина.
„Нисмо погрешили са избором средине за ове кратке припреме и за последњу проверу пред меч са Бразилом. За разлику од неких других репрезентација, које се припремају у Европи, дошли смо у Манаму где је клима слична као у Дохи. Тај први тренинг је био доста напоран, али нас нешто слично очекује у Катару и добро је да се што пре адаптирамо на временске услове. У Ослу сам играо са лакшом повредом за коју се касније испоставило да је истегнуће мишића, сада је све добро и нема разлога за бригу“, истакао је Илић.
Српски фудбалер у Верони игра са камерунским репрезентативцем Мартином Хонглом.
„Причали смо о Мундијалу, рекао ми је да имају малих проблема са Ангисом из Наполија. Било је фрке са тимом, али не сумњам да ће се до почетка турнира добро припремити и да ће свима у групи бити веома незгодан противник“, рекао је Илић.
Фудбалер Црвене звезде Страхиња Ераковић једини је фудбалер из Суперлиге Србије на списку Драгана Стојковића.
„То је обавеза више. У Катару браним част домаћег првенства и трудићу се да оправдам очекивања фудбалске јавности. Репрезентација је много виши ниво од Суперлиге Србије и то позива на још већу одговорност. Информација ме је затекла у ауту, почели су да ме бомбардују позивима и порукама, најпре породица, па сви остали. Реакција је била феноменална, нисам могао да верујем да сам се нашао међу путницима за Катар, желео бих да се захвалим селектору и стручном штабу на указаном поверењу“, рекао је Ераковић, који неће бити једини члан Црвене звезде на Светском првенству.
Голман Црвене звезде Милан Борјан биће у репрезентацији Канаде, а Осман Букари ће играти за Гану на Мундијалу.
Букари прати нашу репрезентацију, зна са каквим квалитетом располажемо и дао нам је велике шансе за добар пласман на Мундијалу. Борјану сам пожелео да прође групу и да се састанемо у нокаут фази. Било би лепо да се видимо у финалу, да му дамо три комада и да покажемо ко је ко“, додао је српски фудбалер.
Ераковић је истакао да је одушевљен атмосфером у националном тиму.
„Нисам веровао да је све на овом нивоу, док нисам ушао у репрезентацију и постао део једне фантастичне групе. Иако сам међу најмлађима у тиму, осећам се заиста лепо, сви ме гледају на исти начин, од капитена Душана Тадића до мог друга Илића. Дишемо као један и то је највећа предност ове генерације. Чекамо са нестрпљењем 24. новембар. Можда су нас неки светски медији прерано отписали. Говори се много о бразилском инату, па ваљда је српски инат већи од бразилског. О минутажи уопште не размишљам, част ми је што сам актер највеће смотре светског фудбала и уживам дружећи се са овим дивним момцима“, закључио је Ераковић.
Србија ће у суботу отпутовати у Доху где ће се припремати до почетка Светског првенства. Наша селекција ће бити у групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном. Србија ће први меч на Мундијалу одиграти 24. јуна против селекције Бразила.
Митровић у једној од добрих прилика пред голом Алисона. - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Катар 2022
Анализе кажу – Србија је већ у историји Мундијала
Вања Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Катар 2022
Вања, шта уради то? /видео/
Фудбалери Швајцарске славе погодак Хариса Сеферовића – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2022
Катар 2022
Дебакл Швајцарске пред Мундијал – видели су „црне звезде“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала